GJERNINGSMANNENS HJEM: Politiet bevokter nå hjemmet til Tim Kretschmer, som drepte 15 mennesker i dag. Foto: Scanpix
GJERNINGSMANNENS HJEM: Politiet bevokter nå hjemmet til Tim Kretschmer, som drepte 15 mennesker i dag. Foto: ScanpixVis mer

Kan ha gått etter jentene og kvinnene på skolen

Tim Kretschmer (17) skjøt 15 mennesker før han ble drept av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Skoledrapsmannen Tim Kretchner (17) kan ha gått etter kvinnene og jentene på skolen.

- Åtte av elevene var tenåringsjenter, og to av lærerne var kvinner, sier delstatsministeren Heribert Rech i  Baden Wuerttemberg på en pressekonferanse i dag, melder Sky News.

- Det er merkelig at det var så mange jenter blant de drepte. Dette kan være en tilfeldighet - elevene som satt nærmest døren var jenter, sa Reich.

- Ytterligere sju jenter ble såret - de er på sykehuset, men livene deres er ikke i fare.

Åpnet ild mot gamleskolen
Klokka 09.33 i morges åpnet en mann kledd i svart militæruniform ild på skolen Albertville-Realschule i Winnenden i nærheten av Stuttgart i Tyskland.

Skyteren, som i ettermiddag ble identifisert av Bild.de som den tidligere eleven Tim Kretschmer , gikk inn i to klasserom og skjøt vilt rundt seg. Han skjøt og drepte ni elever i alderen 14 og 15 år, og tre lærere.

- Jeg hørte to skudd og et skrik. Først trodde jeg det var en spøk, men så hørte jeg noen skrike «løp, løp», sa en 15 år gammel elev fra innsiden av skolen til AP.

Faren eide 16 våpen
Mens den dramatiske jakten på drapsmannen pågikk, ble huset der 17-åringen bodde sammen med foreldrene ransaket. Faren til Kretschmer er medlem av en lokal våpenklubb og oppbevarte, ifølge ulike kilder, enten 16 eller 18 våpen hjemmeEtt av disse var forsvunnet, og det er sannsynligvis dette våpenenet som Kretschmer brukte.

Mange elever ligger nå på sykehuset med svært alvorlige skuddskader. I ettermiddag kom en melding om at nok en elev hadde mistet livet av skuddskadene, men dette ble senere dementert av politiet.

Skutt av politiet
Tim Kretschmer rømte fra skolen i farens Porche. Ifølge The Local tok han seg deretter til en psykiatrisk klinikk, der han skjøt og drepte en ansett, stjal en bil og tok sjåføren som gissel.

17-åringen ble tatt igjen av politiet på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret Supermarkt-Areal, der han på nytt åpnet skudd.

Han drepte to personer på parkeringsplassen før han selv døde. Det er uklart om politiet til slutt skjøt og drepte Kretschmer, eller om han tok sitt eget liv, slik lokalradioen i Wennesden melder.

- Føler med familiene
- Dette er en sorgens dag for hele Tyskland, sier forbundskansler Angela Merkel på en pressekonferanse i dag, ifølge AP.

- Det er vanskelig å si med ord hva som skjedde i dag, men vår sorg og medfølelse går ut til familiene til ofrene.

EU-parlamentet, som møttes i Strasbourg i dag, holdt et minutts stillhet til minne om ofrene.

Kong Harald har i dag sendt sine kondolanser til Tysklands president, Horst Köhler.

HELE TYSKLAND I SORG: Forbundskansler Angela Merkel i dag. Foto: Scanpix
HELE TYSKLAND I SORG: Forbundskansler Angela Merkel i dag. Foto: Scanpix Vis mer