Kan ha handlet i nødverge

31-åring fengslet for knivdrap på Harestua

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var 21-tida i går kveld at en 46 år gammel mann ble knivstukket i et boligfelt på Harestua i Oppland. I dag ble den antatte gjerningsmannen, en 31 år gammel mann, avhørt og fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Han har ikke innrømmet drapet.

- Han blir fengslet fordi det er skjellig grunn til mistanke, men har ikke innrømmet straffskyld, sier operasjonsleder Kai Lyshaugen ved Vest-Oppland politidistrikt til Dagbladet.no.

Knivstikkingen skjedde utendørs i nabolaget der både offer og gjerningsmann bodde, og det skal ha vært flere vitner til stede. 46-åringen levde en stund etter knivstikkingen. Gjennoppliving ble forsøkt, men mannen døde før luftambulansen kom frem. Gjerningsmannen var på rømmen fra politiet i vel to timer før han selv meldte seg for politiet.

Politiet vil heller ikke kommentere motivet for hendelsen eller foranledningen, men etter hva Dagbladet.no erfarer skal de to skal ha hatt en konflikt i forkant.

Drapet kan ha skjedd i nødverge.

Ifølge 31-åringens forsvarer, Håkon Ø. Schiong, ble den siktede oppsøkt av avdøde i sitt eget hjem.

- Avdøde var rasende, og skal ha kastet en blomsterkasse i veggen på huset. Plutselig hadde han tatt seg inn i gangen. Min klient var hjemme med sin datter, og skal ha blitt truet på livet av avdøde, sier Schiong til Dagbladet.no.

TRAFF 46-ÅRINGEN: Frank Tore Bekkåsen var en av de siste som traff den drepte i går kveld. Nå er antatt gjerningsmann varetektsfengslet. Foto: KRISTIN SVORTE
TRAFF 46-ÅRINGEN: Frank Tore Bekkåsen var en av de siste som traff den drepte i går kveld. Nå er antatt gjerningsmann varetektsfengslet. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

31-åringen mener han handlet i nødverge, for å beskytte seg selv og datteren.

- Han tok en slirekniv som lå i gangen, og viste den til avdøde. Så tok han noe skritt fremover, og stakk avdøde i magen, sier Schiong.

Frank Tore Bekkåsen, innehaver av Franks Bar på Harestua, var en av de siste som traff 46-åringen i går kveld, ved 18.30-tida. Han forteller til Dagbladet.no at 46-åringen skal ha vært beruset og hadde en merkelig oppførsel.

31-åringens forsvarer varsler at de vil påkjære kjennelsen.

Offeret og den siktede 31-åringen skal ikke ha hatt noen uoverensstemmelser tidligere.

Politiet utelukker ikke at drapet kan ha skjedd i nødverge.

Nye Kripos bistår politiet i etterforskningen.