- Kan ha hatt medhjelper

Politiet sjekker om den siktede broren, Shahzad Khan, fikk hjelp da de tre søstrene ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30-åringen er fengslet i fire uker, siktet for trippeldrapet på søstrene Nafisa (13), Saadia (24) og Sobia (27).


Men politiet er ikke sikre på om det en eller flere personer som står bak de grufulle drapene, skriver VG.

– Det er umulig å si om det er en eller flere gjerningsmenn. Vi har pågrepet en person, men vi gjennomgår nå de tekniske undersøkelsene fra åstedet, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt til avisen.

Stort hus

Funn fra åstedet blir sjekket opp mot resultatene av de fysiske undersøkelsene politiet har gjort på den drapssiktede 30-åringen som er innlagt på Dikemark psykiatriske sykehus i Asker.

Noe av det etterforskerne jobber med å finne ut, skal være om én gjerningsmann kan klart å drepe de tre søstrene uten at noen av dem klarte å komme seg unna i det store huset. Søstrene ble funnet på ulike steder i huset.

Rohypnol

Etterforskerne undersøker også om den siktede storebroren kom seg alene fra åstedet til Haugenstua der han ble pågrepet. Avstanden er tre kilometer og mannen skal ifølge VG ha vært ruset på rohypnol da han ble pågrepet en snau time etter at drapene ble meldt.

SORG I NABOLAGET: Venner og naboer har de siste dagene strømmet til åstedet for drapet for å legge ned blomster, fakler og kondolanser. Foto: Scanpix
SORG I NABOLAGET: Venner og naboer har de siste dagene strømmet til åstedet for drapet for å legge ned blomster, fakler og kondolanser. Foto: Scanpix Vis mer

– Det er tidsmessig en mulighet for at han har kommet seg fra åstedet til fots, men dette er noe vi undersøker, sier politiadvokat Gulnes til VG.

Rohypnol er et beroligende narkotisk middel som i store mengder kan gjøre at enkelte blir aggressive og voldelige.

(NTB)