- Kan ha kjent drapsmannen

Politiet har nå grunn til å tro at den som drepte Marie Louise Bendiktsen på Sjøvegan i Salangen i 1998 kan ha kjent offeret, skriver Nordlys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos har gjennomgått den fire år gamle drapssaken på nytt og har bestemt seg for at etterforskningen skal fortsette, men med nytt fokus.

- Vi kan ikke med 100 prosent sikkerhet si at morderen har kjent offeret. Men vi sitter på opplysninger som tyder på at det kan være tilfelle, sier spesialetterforsker Asbjørn Hansen i Kripos.

Hansen, som blant annet var sentral i etterforskningen av Orderud-drapene og Baneheia-drapene, skal nå bistå Midtre Hålogaland politidistrikt i den videre etterforskningen av drapet på Marie Louise Bendiktsen.

Over 1.900 DNA-profiler

15. juli 1998 ble 59 år gamle Marie Louise Bendiktsen funnet død ved sengen i sitt nedbrente hjem på Sjøvegan i Salangen i Troms. Obduksjonen viste at hun var drept med kniv.

Fokuset i etterforskningen har til nå vært et biologisk spor som ble funnet på drapsstedet. Politiet samlet inn hårprøver fra 1.916 menn for å få finne en DNA-profil som passet, men DNA-testingen har så langt ikke ført til noen pågripelse av gjerningsmannen.

Nye tips

Det er kommet inn en rekke tips i saken, også den siste tiden.

- Flere av tipsene omfatter konkrete navn på personer bosatt i Salangen, bekrefter politiførstebetjent Hans-Roar Rasmussen overfor Nordlys.

Han håper folk som sitter på ukjent informasjon i saken nå velger å kontakte politiet.

- Det er fire år siden dette skjedde og det gjøre det lettere for enkelte å lette på hjertet, sier han.

Ifølge Asbjørn Hansen kommer politiet nå til å gå tilbake til startfasen av etterforskningen. Nye personer vil bli tatt inn til avhør, og politiet vil også se nøyere på de tekniske funnene som er gjort i saken. Blant annet skal det biologiske sporet analyseres på nytt.

- Det har vært en rivende utvikling på dette området de siste årene. En ny analyse kan gi oss nye spor å gå etter, sier Hansen.

NTB