Kan ha lett etter MH370-flyet på feil sted i over to år

- Vi tror det kan styrtet gradvis, sier etterforskere.   

SPORLØST FORSVUNNET: Malaysia Airlines flight MH370 har vært savnet siden mars 2014. Nå tror ekspertene at de kan ha lett på feil sted i to år og etterforskningen står i fare for å avsluttes.  Foto: EPA/FAZRY ISMAIL
SPORLØST FORSVUNNET: Malaysia Airlines flight MH370 har vært savnet siden mars 2014. Nå tror ekspertene at de kan ha lett på feil sted i to år og etterforskningen står i fare for å avsluttes.  Foto: EPA/FAZRY ISMAIL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 8. mars 2014 forsvant Malaysia Airlines MH370 sporløst i det indiske hav.

Søket etter flyet, med 239 passasjerer om bord, har vært et av de mest resultatløse flysøkene noensinne. Nå sier eksperter at de kan ha lett på feil sted i over to år, skiver The Guardian.

Det er det nederlandske selskapet Fugro som leder undervannssøket etter MH370, og som idag rapporterte at de tror de har lett på feil sted.

Mistet høyde gradvis

Søket etter Boeing-777 flyet, som var på vei til Beijing fra Kuala Lumpur, skal angivelig ha forsvunnet i et område på størrelse med Hellas.

Ingeniørenes teori er at flyet har mistet høyden gradvis, i stede for å styrtet rett ned som tidligere antatt. Derfor har man også lett på helt feil plass.

Store ressurser har blitt satt inn i søket etter vraket, og hele verden har spekulert over hvor flyet kan være. Letingen har imidlertid vært resultatløst.

Søket skulle etter planen avsluttes om tre måneder, men kan bli avsluttet allerede på fredag. Det er ikke gjort store funn, men enkelt flydeler er meldt skylt i land på østkysten av Afrika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer