- Kan ha ligget drept i bagasjerommet i flere uker

Asylsøker (33) tilstår å ha drept sin kone på Senja.

TILSTÅR DRAP: Den 33 år gamle mannen har i politiavhør erkjent å ha drept sin kone. Hun ble funnet i bagasjerommet på hans bil på denne parkeringsplassen torsdag. Foto: Vegard Johansen/Nordlys
TILSTÅR DRAP: Den 33 år gamle mannen har i politiavhør erkjent å ha drept sin kone. Hun ble funnet i bagasjerommet på hans bil på denne parkeringsplassen torsdag. Foto: Vegard Johansen/NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 33-åringen som i går ble pågrepet og siktet for drapet på en kvinne i Gryllefjord i Torsken kommune på Senja, har i politiavhør erkjent de faktiske forhold.

- Han har i det innledende politiavhøret erkjent å ha drept kvinnen som ble funnet i bagasjerommet på hans bil. Han sier det er hans kone, sier politiinspektør og leder av Retts- og påtaleenheten i Troms politidistrikt, Einar Sparboe Lysnes til Dagbladet.

Politiets hovedteori var i går at det var mannens kone, som hadde vært savnet fra arbeidsplassen sin siden 22. november i fjor, som var drept, men politiet har ikke fått bekreftet kvinnens identitet ennå.

Drapet skjedde en stund tilbake Blant spørsmålene politiet nå skal forsøke å få svar på er når, hvor og hvorfor kvinnen ble drept.

- Han har forklart seg om tidspunkter, hvor det har skjedd og omstendighetene rundt dette, men vi ønsker ikke å gå i detalj på disse spørsmålene av hensyn til etterforskningen, men jeg kan bekrefte at drapet har ikke, ifølge hans forklaring, skjedd umiddelbart forut for funnet. Omstendighetene rundt plasseringen av liket i denne perioden er noe vi skal etterforske nærmere, sier Sparboe Lysnes.

I dag kommer teknikere og taktikere fra Kripos til Troms for å bistå politiet, opplyser lensmann Arnold Nilsen i Lenvik.

33-åringens forsvarer møtte i går kveld sin klient da han ble plassert i Tromsø kretsfengsel. Han bekrefter at siktede har tilstått drapet.

- Han er bekymret for sine to barn og deres situasjon, sier advokat Truls Heitmann til Dagbladet.

Funnet i bagasjerommet Han forteller at 33-åringen har fortalt at han og kona hans var i en svært presset situasjon etter at de fikk endelig avslag på sine asylsøknader og det ble rettet et utvisningsvedtak mot dem. Både siktede og kona er fra Somalia.

- Det har vært et press rundt dette og han har vært usikker på konsekvensene av avslaget og utvisningen, sier Heitmann, som selv ikke var med på avhøret i går kveld.

Også advokaten bekrefter at hans klient har forklart at drapet skjedde en stund tilbake.

- Han har plassert henne i bagasjerommet og han har antydet at hun kan ha ligget der i noen uker, men dette og detaljene rundt selve drapshandlingen er noe politet skal etterforske nærmere, sier Heitmann, som skal møte sin klient igjen i morgen.

Mandag framstilles siktede for varetektsfengsling i Tromsø.