Kan ha misbrukt 100 barn på sexturné

Middelaldrende mann reiste rundt og kjøpte sex fra barn han møtte på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i slutten av 40-åra fra det sentrale Østlandsområdet er siktet for å ha misbrukt en håndfull unge gutter og jenter mellom 1997 og 2005. Men politiet mener han kan ha forgrepet seg på som mange som 100, skriver VG.

Hadde liste

Under en razzia hjemme hos mannen fant politiet en liste med navn på 450 personer. 100 av disse var mindreårige. I tillegg er det flere som politiet ikke kjenner alderen til.

- Det er 171 ukjente personer vi ønsker å komme i kontakt med i forbindelse med etterforskningen av denne saken. Vi ser det som sannsynlig at det finnes flere fornærmede, sier politiadvokat Svein Holden ved Oslo-politiets sedelighetsavdeling til avisa.

Det yngste offeret skal være 14 år.

Oppsøkte ofrene

Mannen skal ha kontaktet både gutter og jenter på ulike chattekanaler på nettet, og gitt seg ut for å være yngre enn sin virkelige alder. I flere tilfeller skal han ha oppsøkt ofrene på hjemstedene deres, og gitt dem penger eller andre gaver i bytte mot sex. Noen ganger var sexkjøpet avtalt på forhånd, andre ganger skal han ha kommet med tilbudet i det han oppsøkte offeret.

Hele 16 politidistrikter er involvert i saken, og politiet karakteriserer saken som svært alvorlig.

Mannen er anmeldt av en mindreårig jente. Hun kom i kontakt med mannen via nettet, og skal ha blitt misbrukt av ham flere ganger.

Mannen er ikke varetektsfengslet.