Kan ha mistet bilder av gjerningspersonene

De håpet på en rask oppklaring. 364 dager seinere er fremdeles svaret på politiets viktigste spørsmål «vi vet ikke». Underveis kan bilder av gjerningspersonene ha gått tapt.

INGEN SVAR: 31. oktober i 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Vil vi noen gang få vite hva som skjedde med kona til en av Norges rikeste menn? Reporter: Audun Hageskal. Video: Kristoffer Løkås / Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKI/OSLO (Dagbladet): Flere hundre personer har status som forsvunnet og savnet i Norge. Spør du folk om hvem de tenker på når du sier ordet forsvinningssak, svarer likevel de fleste trolig Anne-Elisabeth Hagen.

Ingen savnet-sak har her til lands fått så mye oppmerksomhet, som den hvor kona til milliardær Tom Hagen er borte. Likevel har ingen et svar på det mest sentrale spørsmålet. For hva har skjedd med Anne-Elisabeth?

Svaret kan ha gått tapt på grunn av politiets valg innledningsvis, men også på grunn av etterforskningsskritt som kom for seint. Bilder av gjerningspersonene kan ha forsvunnet før politiet fikk tak i dem.

Satt på svar i månedsvis

Da politiinspektør Tommy Brøske inntok podiet på en pressekonferanse 28. august i år, var det med håp om at nye tips skulle lede dem i riktig retning. I den ene hånda holdt han en sko av merket Sprox, kjøpt på Sparkjøp. Skoavtrykk av en lik sko var funnet i boligen til ekteparet Hagen etter at 69-åringen forsvant fra sitt hjem.

Men det som for pressen og publikum framsto som ny informasjon og et gjennombrudd, hadde lenge vært kjent for politiet. Da pressekonferansen ble holdt, var det allerede gått tre måneder siden politiet selv fikk informasjonen om at skoene stammet fra Sparkjøp. Det samme scenarioet utspant seg for flere av funnene på åstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer