Kan ha omkommet av propangass fra kjøkkenet

Røykdykkere skal ha skrudd av propangass fra kjøkkenet, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen i 30-årene som i går ble funnet død sammen med sin sju år gamle sønn på ei hytte ved Hokksund, kan ha omkommet av propangass fra kjøkkenet.

- De første på stedet meldte tilbake at det luktet gass. Brannvesenet var tidlig på plass, og røykdykkere var inne og skal ha skrudd av gassen. Det var vel noe propangass i forbindelse med kjøkken, sier operasjonsleder Morten Eriksson til Dagbladet søndag morgen.

Han forteller at teknikere i løpet av formiddagen vil være på plass for å gjøre en grundigere undersøkelse av hytta.

- Hva som var årsaken til at gassen sto på, må undersøkes, sier Erikssson, som sier at det er for tidlig å uttale seg om dødsårsaken.

To overlevende Det var den omkomne kvinnens mor som lørdag kveld fant datteren og sønnen omkommet.

Hun skal hele lørdag ha forsøkt å få tak i datteren, som var på familiens hytte i Hokksund sammen med en mann i 20-årene og hennes to barn.

Til slutt reiste hun opp til hytta, og fant datteren og hennes sønn omkommet. Søsteren til den omkomne gutten (9) og mannen i 20-åra funnet liggende bevisstløse. Begge ble sendt til Oslo universitetssykehus med luftambulanse, hvor det er konstatert skader etter gassforgiftning.

Morten Eriksson håper at de to snart kan gi politiet flere holdepunkter om hva som var årsaken til det som lørdag kveld ble betegnet som en ulykke.

Intensivbehandling
- Når de to som foreløpig har overlevd, når de er klare til å snakke med politiet, får vi mer avklaring, sier Eriksson.

De to overlevende er begge til intensivbehandling med livstruende skader etter gassforgiftning, opplyser Oslo universitetssykehus til NTB søndag morgen.

Politiet opplyser til Dagbladet at de to omkomne er hjemmehørende i Nordre Buskerud.

OVERLEVENDE: To overlevende ble sendt til sykehus da ulykken ble oppdaget lørdag kveld. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
OVERLEVENDE: To overlevende ble sendt til sykehus da ulykken ble oppdaget lørdag kveld. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer