Kan ha påvist våpen og Nokas-penger

Dan Pettersen med sjokk-informasjon i Stavanger i kveld. Tok med seg politiet ut i skogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nokas-dømte Dan Pettersen har pekt ut et sted hvor politiet i ettermiddag skal ha gjort et viktig funn, melder TV 2 Nyhetene i kveld.

Teknikere fra Rogaland politidistrikt skal nå ha jobbet med å sikre et eller flere funnsted i et turområde. De skal  ha brukt metalldetektorer i arbeidet.

Dan Pettersens forsvarer Brynjar Meling bekrefter overfor Dagbladet.no at hans klient har gitt ny informasjon og påvist «steder» for politiet. Pettersen møtte Nokas-etterforskere på et bakrom i rettslokalte på Forus, der han avslørte årsaken til at han hadde meldt seg «syk» tidligere på dagen.

- Han sier at han ønsket å påvise noe for politiet og at han ikke vil ta dette i åpen rett og lage sirkus på den måten, sier Meling til Dagbladet.no.

- Det spørs vel hvor godt han lyktes med det, bemerker advokaten idet han blir nedringt av mediene.

Den oppsiktsvekkende utviklingen i ankesaken kan ha sammenheng med at Meling i retten tidligere i dag helt overraskende stilte Thomas Ingebrigtsen spørsmål om en Uzi-maskinpistol, og hvorvidt Ingebrigtsen ville forholde seg til om et slikt våpen dukket opp - med hans DNA eller fingeravtrykk.

-Det ønsker jeg ikke å kommentere foreløpig, sier advokaten til Dagbladet.no i kveld.

Pettersen har ifølge Meling ikke gjenomgått noe formelt politiavhør om de nye erkjennelsene.

LETTE I SKOGSOMRÅDE: 
Politiet gravde i skogen på Melshei i Sandnes. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
LETTE I SKOGSOMRÅDE: Politiet gravde i skogen på Melshei i Sandnes. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Nokas-ankesaken ble i dag forsinket fordi Dan Pettersen hevdet han var syk og ville utsette sin rettsforklaring. Meling bekrefter at dette trolig bare var en avledningsmanøver for å få overbrakt den nye informasjonen til politiet før han skulle i vitneboksen.

TV 2  mener det angivelige funnet skal dreie seg om penger og eller våpen gravd ned i bakken, men dette er foreløpig ikke bekreftet fra offisielle kilder.

Uansett hva politiet i kveld får ut av skogsturen, framstår den i dag som et forsøk fra Pettersen og hans advokat på å ramme Ingebrigtsen eller andre siktede hardt i resten av rettssaken og styrke Pettersens egen posisjon.

Dan Pettersen ble i Stavanger tingrett dømt til 15 års fengsel. Tingretten la til grunn at Pettersen var med på selve ranet, noe han selv har benektet.

<B>AVSLØRTE HEMMELIGHET?</B> Dan Pettersen valgte å gi politiet helt nye opplysninger i dag. Hva han har avslørt er foreløpig ikke kjent.