Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan ha planlagt ambassadeangrep

De fire terrorsiktede etter synagogeskuddene skal ha planlagt angrep mot USAs og Israels ambassader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sikkerhetssjefen ved den amerikanske ambassaden i Oslo jobber nå på spreng med opplysningene om at de fire terrorsiktede etter synagogeskuddene planla angrep mot både den amerikanske og den israelske ambassaden i Oslo.

- Vi undersøker nå opplysningene. Det stemmer at vi har hørt noe om dette, men det er ikke endelig bekreftet, sier informasjonsrådgiver Ellen Sporstøl ved ambassaden til Dagbladet.no.

Hun vil ikke si hvem som har informert ambassaden.Det er iOslo.no som i kveld melder at planer om ambassadeangrep er årsaken til at siktelsen mot de fire ble utvidet.

Etter skytingen mot synagogen ble politiets sikkerhetstiltak - spesielt i forhold til den israelske ambassaden bak Slottsparken i Oslo - betraktelig trappet opp.

Blant annet ble parkveien bak Slottet sperret for gjennomgående trafikk deler av døgnet, og uniformert politi voktet gaten utenfor ambassaden.

- Vi avventer nå til disse anklagene mot de fire siktede blir behandlet formelt under rettsbehandlingen i morgen. Først når disse blir gjort offentlige vil vi kommentere saken, sier talsmann Aviad Ivri ved den israelske ambassaden til Dagbladet.no.

Utvidet siktelsen

Det er disse planene som skal være årsaken til at siktelsene mot de fire ble utvidet i dag.

Arkivfoto: Scanpix
Arkivfoto: Scanpix Vis mer

Politiet har i dag konsekvent nektet å gi opplysninger rundt den utvidede siktelsen, som altså omfatter planlegging av terror og har en strafferamme på 12 år.

Også politiets sikkerhetstjeneste nekter å kommentere saken nå i kveld.

De fire siktede er en 29 år gammel norskpakistaner, en 28 år gammel norskpakistaner, en 28 år gammel nordmann av utenlandsk opprinnelse og en 26 år gammel etnisk nordmann.

De fire ble pågrepet under en koordinert politiaksjon tirsdag.

Først i morgen vil politiet oppgi detaljene rundt siktelsen, under fengslingsmøtet i tinghuset i Oslo klokka 11.00

image: Kan ha planlagt ambassadeangrep