Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan ha ryddet opp etter ukjent drapsmann

John Christian Elden åpner for at den drapstiltalte 38-åringen fant eller ble ledet til Sigrid etter at hun ble drept.

KONFRONTERT MED SPOR: Advokat John Christian Elden utelukker ikke at den drapssiktede 38-åringen har hatt noe med etterfølgende bistand å gjøre, men mener tekniske bevis ikke kan knytte ham til drapshandlingen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KONFRONTERT MED SPOR: Advokat John Christian Elden utelukker ikke at den drapssiktede 38-åringen har hatt noe med etterfølgende bistand å gjøre, men mener tekniske bevis ikke kan knytte ham til drapshandlingen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den drapssiktede 38-åringen ble i retten i går konfrontert med de mest sentrale tekniske bevisene i Sigrid-saken - blant annet funn av blodspor i stort omfang fra jenta i campingvogna tiltalte bodde i på Bryn.

Det har tiltalte ennå ingen forklaring på, men han vedgår at han kjenner igjen flere av tekstilene liket lå pakket inn i da det ble funnet på Kolbotn.

Tiltalte mener imidlertid at de mange tekniske sporene i seg selv gjør det usannsynlig at det er han som står bak.

- Hvis jeg hadde gjort noe sånt ville jeg ha destruert alt, jeg ville jo ikke ha gjort det sånn - jeg er ikke helt blåst. Dette er jo omtrent en orgie av spor, sa 38-åringen i retten i går.

Politiet mener tiltalte bortførte 16-åringen fra Østensjø til campingvogna i låven, drepte henne  ved senga hans før han på et ukjent tidspunkt fraktet liket i bil til Kolbotn og dumpet det i skogen. Så skal han ha demontert senga si, fjernet deler av interiøret og vasket ned campingvogna.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, mener det bare er den siste fasen aktor kan koble til funn gjort av kriminalteknikere.

- Det politiet nå har ført indisiebevis for er hvorvidt han har hjulpet til å rydde på et åsted, men det er ikke noe som knytter ham til selve drapshandlingen eller viser at han er gjerningsmannen. Gitt det man nå tror, at jenta har vært i campingvogna for så å bli fraktet bort derfra, kan bevisene tyde på at han har foretatt seg noe der etter at hun var død, sier Elden til Dagbladet.

Mange spørsmål Det er ventet at flere «hull» i etterforskernes helhetsbilde vil bli påpekt av forsvarerne:

Hvis forbrytelsen startet med en påkjørsel - hvorfor finnes det ikke spor av dette på forsvinningsstedet?

Hva betyr det at kriminalteknikerne ikke har funnet et eneste spor av Sigrid i eller på bilen politiet mener ble brukt i bortføringen?

Hvorfor finner ikke politiet ut hvilken rute bilen som fraktet henne bort, kjørte?

Når var egentlig Sigrid i campingvogna?

Kan det ha vært andre enn tiltalte i campingvogna siden ingen vet hvor lenge jenta var der?

Hvorfor var det en venn av tiltalte som skal ha skaffet ham en ny telefon dagen etter forsvinningen?

Hvorfor har tiltalte tatt mange mobilbilder i den aktuelle perioden - bilder som nå brukes mot ham - hvis han ville prøve å skjule bevegelsene sine?

Kan Sigrids blodspor og 38-åringens opprydning på Bryn forklares med at han følte seg tvunget til å rydde opp etter noen andres forbrytelse?

Elden ville i går ikke foregripe hva han kommer til å ta opp i sin prosedyre, men bekrefter at disse spørsmålene er sentrale.

- Mange interessante personer 38-åringen har i retten gått langt i å mistenkelligjøre sin tidligere medsiktede venn - som har fått saken henlagt for sin del. Dette vil bli et tema også videre i saken.

- Vi behøver egentlig ikke å gå lenger enn til Riksadvokatens påtaleavgjørelse. Han fulgte ikke politiet, som sa at 65-åringen var «sjekket ut», men slo fast at det var bevistvil, sier Elden, som understreker at han ikke skal kunngjøre noe alternativt «hovedspor» i retten.

- Vi vil belyse alle sider av denne saken. Det er klart at det er mange interessante personer inne i bildet, men det er ikke vår oppgave å finne en alternativ gjerningsmann, det er vår oppgave å se om det er tvil rundt at politiet har riktig gjerningsmann, sier Elden.

ANTATT DRAPSÅSTED: I denne campingvogna i en lagerhall på Bryn i Oslo mener politiet 38-Åringen drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Politiet
ANTATT DRAPSÅSTED: I denne campingvogna i en lagerhall på Bryn i Oslo mener politiet 38-Åringen drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling