Kan ha sett Kristiansen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Åge Jaktevik og kona mener å ha sett Viggo Kristiansen like ved åstedet omtrent samtidig som jentene skal ha blitt drept i Baneheia for snart to år siden. - Dette har forfulgt oss som en mare, sier Jaktevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 19. mai 2000 var Åge Jaktevik og kona ute og løp i Baneheia sammen med bikkja, en riesenschnauzer. På en av stiene som fører inn i Baneheia, like bak åstedet, passerte de en mann de mener kan ha vært Viggo Kristiansen. Verken Jaktevik eller kona er stevnet som vitner i rettssaken.

- Jeg så ham første gang på stien nedenfor oss, og ropte inn bikkja som løp først. Like etterpå passerte vi mannen, og jeg reagerte på at han hadde beveget seg utrolig kort fra vi så ham første gang. Da vi løp forbi, sto han ved siden av stien og stirret utover med et fjernt blikk. Han holdt hendene bak på ryggen, og holdt et eller annet i handa. Mannen så ikke på oss, og jeg syntes det var rart at han ikke reagerte på bikkja, men tenkte ikke noe mer over det, sier Jaktevik.

Ringte politiet

Klokka var da mellom 19.15 og 19.20, omtrent da politiet mener Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble drept.

- Kona kikket på klokka like før, derfor er vi ganske sikre på det, sier Jaktevik.

Da han kom på jobb på kvelden søndag 21., hørte han på nyhetene at de to jentene var funnet.

- Jeg ringte politiet med én gang, og forklarte hva vi hadde sett.

Også denne søndagen var ekteparet i Baneheia, der de pleier å løpe fast.

De neste dagene var de flere ganger i kontakt med politiet, og begge ble innkalt til avhør et par dager seinere. Etter hvert ble det tegnet fantomtegninger ut fra parets forklaringer.

- Mannen jeg så var mellom 20 og 25 år. Jeg beskrev ham som 1,75 til 1,80 høy, med kort, lyst hår. Han hadde lyse klær, jeg mener det var vindjakke og lyse bukser, kanskje dongeri, sier Jaktevik.

En beskrivelse som passer på Viggo Kristiansen. Hva han hadde på seg drapsdagen, er imidlertid ikke klart.

- Jeg snakket seinere med en som så Viggo ved bommen samme kveld, og signalementet vårt stemte overens, sier Jaktevik.

Igjenkjent

Jaktevik og kona var også i Baneheia sammen med politiet, for å peke ut stedet der de så mannen. I et nytt avhør pekte de ut to menn som kunne likne på ham de så, ut fra en mappe med bilder av dem som var i Baneheia denne kvelden. Det var ingen av de to. I denne mappa skal det ikke ha vært bilde av Kristiansen.

- Politiet ville deretter at vi skulle plukke ut en bestemt person. Dette var en jeg kjente, og han var det ikke.

Først da han så bildet av Viggo Kristiansen i avisa, like etter at han ble pågrepet 13. september, mente Jaktevik at han kjente igjen den mystiske mannen fra Baneheia.

Kunne være han

- Jeg koblet ganske kjapt at dette kunne være han vi så. Jeg er ikke hundre prosent sikker, men jeg tror det var han. Men han så litt bredere ut i ansiktet, forteller Jaktevik.

Han har bare sett ett bilde av Viggo Kristiansen. I dag er Kristiansen noe smalere i ansiktet enn på dette bildet.

- Jeg ringte politiet i etterkant og sa min mening, men siden har jeg ikke hørt noe. Jeg synes det er litt merkelig. Uansett om det var Viggo, eller en tredjeperson, er vel dette noe som bør fram i lyset, sier Jaktevik til Dagbladet.

SÅ MYSTISK MANN: - Herfra var det jeg så mannen første gang, sier Åge Jaktevik (36). På stien bak åstedet der de to jentene ble drept i Baneheia, passerte han og kona en mann de mener kan ha vært Viggo Kristiansen i samme tidsrom som drapet ble begått. Han sto en halv meter unna dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer