Kan ha sikret avgjørende bevis

Noen objekter er udetonert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): Politiet mener funn på åstedene kan gi et gjennombrudd i etterforskningen av torsdagens terroraksjon i London.

Politisjef Ian Blair mener bevisene politiet har sikret seg, kan bidra til å avsløre hvem som stod bak bombene.

– Vi tror at dette kan representere et avgjørende gjennombrudd, i den forstand at det åpenbart er funn på disse åstedene som kan være veldig nyttige for oss. Så jeg er veldig positiv i forhold til utviklingen, sier Blair.

Torsdag kveld var blant annet området rundt den mye omtalte bussen i Hackney Street fortsatt avsperret. Årsaken skulle være at det fortsatt befant seg en mystisk ryggsekk om bord. De opplysningene bekreftet langt på vei politisjefen.

– Etter hva jeg har forstått, er fortsatt noen av objektene udetonerte, sa han, og viste til at de kunne bli verdifulle i etterforskningen.

Selv om mange undres over at terroristene ikke drepte noen, tror Blair at dette skyldes at aksjonen ikke endte som planlagt.

– Intensjonen må helt klart ha vært å drepe. Du gjør ikke dette med noen annen hensikt, sier han.

I timene rett etter eksplosjonene ble to personer arrestert. En av disse ble pågrepet utenfor statsministerboligen i Downing Street og ført bort av bevæpnet politi.

Og ifølge BBC ble en person arrestert et annet sted i byen. Men torsdag kveld ble det klart at ingen av disse to var knyttet til terrorangrepet.

Øyenvitner beskrev dessuten en mann som løp vekk fra Warren Street etter det som kan ha vært et mislykket forsøk på å utløse en bombe.

Mannen forsvant i området til University College Hospital, og et stort antall bevæpnede politifolk gjennomsøkte sykehuset uten hell i timene etter eksplosjonen. (ANB)

Politisjef Sir Ian Blair tror politiet kan avsløre hvem som stod bak bombene.