Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan ha sikret seg DNA fra gjerningsmannen

Inge Morild har ledet obduksjonen av Anja Weløy Aarseth (21). I går undersøkte han stedet hvor hun ble funnet drept.

BESØKTE FUNNSTEDET: Professor i rettsmedisin Inge Morild (i rosa skjorte) leder obduksjonen av Anja Weløy Aarseth (21). I går ble han orientert ved funnstedet  i  turområdet på byfjellet Aksla i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BESØKTE FUNNSTEDET: Professor i rettsmedisin Inge Morild (i rosa skjorte) leder obduksjonen av Anja Weløy Aarseth (21). I går ble han orientert ved funnstedet i turområdet på byfjellet Aksla i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/ÅLESUND (Dagbladet): Professor og rettsmedisiner Inge Morild fra Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus har ledet obduksjonen av Anja Weløy Aarseth (21) i Ålesund.

Morild, som nå er tilbake i Bergen og på Haukeland sykehus, besøkte i går funnstedet på Aksla før han forlot Ålesund.

- Det er alltid nyttig å se funnstedet. Der kan vi danne oss et inntrykk av hva som har skjedd. Vi kan rekonstruere et hendelsesforløp
og utelukke noen muligheter fordi det er fysiske begrensninger på stedet, sier professor Inge Morild til Dagbladet.

Omfattende prøver Morild er en av landets fremste rettsmedisinere. Siden 1977 har han obdusert rundt 9000 personer. Han har en rekke ganger bistått Kripos i identifiseringsarbeid eller med obduksjoner. Morild jobbet med de omkomne etter tsunamien i Sørøst-Asia og han deltok i obduksjonen av Utøya-ofrene.

Etter den foreløpige obduksjonsrapporten uttalte politiet i går at de er sikre på hvordan Weløy Aarseth ble drept, men vil foreløpig ikke gå ut med nærmere opplysninger.

Rettspatologen sier til Dagbladet at de har tatt alle prøver i drapssaken i Ålesund.

DNA-spor - Vi er ferdige med alle undersøkelser, og har sendt forskjellige prøver, blant annet med DNA, til Folkehelseinstituttet. I tillegg vil vi analysere ulike ting og foreta mikroskopiske analyser. Det skal vi jobbe med framover, sier Inge Morild og utdyper:

UNDERSØKER: - Det er alltid nyttig å se funnstedet. Der kan vi danne oss et inntrykk av hva som har skjedd. Vi kan rekonstruere et hendelsesforløp, sier professor Inge Morild. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
UNDERSØKER: - Det er alltid nyttig å se funnstedet. Der kan vi danne oss et inntrykk av hva som har skjedd. Vi kan rekonstruere et hendelsesforløp, sier professor Inge Morild. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Vi håper at det i noen av alle de prøvene som er tatt, skal være fanget opp DNA fra en gjerningsperson.

Inge Morild ønsker ikke å uttale seg om dødsåraken.

- Alle spørsmål om dette må dere stille til politiet, sier han.

Storstilt etterforskning 40 politietterforskere jobber nå dag og natt for å sørge for at personen som drepte Anja Weløy Aarseth (21) blir tatt.

Nå organiserer politiet etterforskningen i åtte spesialgrupper som hver for seg skal fokusere på forskjellige deler av etterforskningen.

Metoden er tidligere brukt med i utfordrende og vanskelige drapssaker der man står med ukjent gjerningsmann, for eksempel drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i august 2012, og drapet på Vegard Bjerck i et garasjeanlegg på Skøyen i desember 2008.

DISKUTERER: Rettspatolog Inge Morild har konkludert med at Anja Weløy Aarseth (21) ble drept.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
DISKUTERER: Rettspatolog Inge Morild har konkludert med at Anja Weløy Aarseth (21) ble drept. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Politiet vil DNA-sjekke alle menn som har vært i Aksla-området siden onsdag i håp om at det skal bringe dem nærmere en gjerningsmann. Dette arbeidet startet i går.

Fikk se Anja i dag Bistandsadvokat Einar Råen sier at foreldrene, broren, søsteren og kjæresten til Anja Weløy Aarseth har vært på syning i dag. De har altså fått anledning til å se den døde kvinnen.

- Jeg har ikke snakket med dem etter at de var på syningen. De har nå behov for å få være i fred. Det pågår nå en prosess om frigivelse av den avdøde slik at familien kan begynne å planlegge en begravelse, sier Einar Råen.

DREPT: Anja Weløy Aarseth fra Bergen ble lørdag funnet død på Aksla i Ålesund.
Foto: Privat / Familien / NTB Scanpix
DREPT: Anja Weløy Aarseth fra Bergen ble lørdag funnet død på Aksla i Ålesund. Foto: Privat / Familien / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media