Kan ha skremt morderen

Cathrine Halvorsen (34) kan ha kjempet for livet mot en brutal overfallsmann, da en kamerat ringte på og deretter kikket inn gjennom vinduet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): Kameraten, som er i 40-åra, har overfor politiet forklart at han ble kontaktet av drapsofferet seint tirsdag kveld i forrige uke. Hun følte seg utrygg. Cathrine Halvorsen kan ha blitt drept like før, eller like etter, kameraten prøvde å få kontakt.

To hendelser på to dager er helt sentrale i etterforskningen av drapet på Cathrine.

I går var politiets to mest sentrale vitner i lange politiavhør. Begge mennene har forklart at Cathrine tok kontakt med dem mandag og tirsdag i forrige uke, fordi hun følte seg utrygg. Dagbladet har snakket med begge vitnene, som er i samme bekjentskapskrets.

Kamp i stua

Cathrine ble trolig drept seint tirsdag kveld. Stua bærer preg av at den handikappede kvinnen kjempet for sitt liv. Et vitne har forklart at han var utenfor leiligheten trolig rundt tidspunktet da 34-åringen ble drept.

- Jeg fikk en tekstmelding fra Cathrine tirsdag kveld, sier vitnet til Dagbladet. I politiavhør har han forklart at Cathrine følte seg utrygg, og at hun ville at han skulle komme.

- Men jeg hadde ikke anledning til å reise til leiligheten med en gang. Klokka 22.30 ringte jeg Cathrine for å fortelle at jeg var på vei, har vitnet forklart til politiet.

Var allerede død?

Han skal videre ha forklart at han ringte på hos henne rundt klokka 23.00. Da ingen svarte, gikk han rundt boligblokka slik at han kunne se inn i Cathrines leilighet. Han skal da ha ringt opp Cathrine på nytt. Han skal ha sett mobiltelefonen blinke på stuebordet. Etter å ha ringt flere ganger uten å få svar, skal mannen ha forlatt stedet.

Politikilder sier at disse opplysningene er svært interessante. Bakgrunnen er at Cathrine på dette tidspunktet kan ha hatt morderen i leiligheten.

Årsaken til at hun ikke svarte på telefonen, kan være at hun allerede var drept eller at morderen truet henne til taushet. Forstyrrelsen kan være årsaken til at gjerningsmannen forlot leiligheten uten å skjule sine spor.

Kledde seg naken

Den andre hendelsen politiet nå konsentrerer seg om, skal ha skjedd dagen før. En nær bekjent av Cathrine har forklart politiet at hun ringte ham mandag kveld.

Cathrine skal da ha fortalt at en person hadde tatt seg inn i leiligheten hennes. Han skal ha gjort seksuelle tilnærminger, og først kledd seg naken foran henne i stua. Deretter skal han ha gått i dusjen.

Det var mens han var i dusjen at Cathrine ringte til vitnet, som umiddelbart reiste til leiligheten. Da skal inntrengeren allerede ha forlatt stedet.

Cathrine skal ha forklart at hun kjente mannen litt fra før, og at hun hadde sluppet ham inn fordi at hun ikke så hvem som sto utenfor.

- Vi er kjent med disse opplysningene, men vi har foreløpig ikke valgt å etterlyse spesielle personer i forbindelse med dette, sier politiadvokat Rolf Thoresen, men understreker likevel at de gjerne vil komme i kontakt med den angivelige inntrengeren og den ukjente faren til Cathrines ett år gamle datter.

Barnefaren har fortsatt ikke meldt seg for politiet, som etter hvert vil DNA-teste datteren for å forsøke å finne ham.

- Vi vil vurdere det som en måte å komme fram til barnefaren på, sier politiadvokat Thoresen.

Biologiske spor

Samtlige av de 60 som har vært inne til avhør, har avgitt materiale til DNA-analyse, fingeravtrykk og fotavtrykk. Etter tre dagers intensiv jakt konsentrerer politiet seg om Cathrines omgangskrets, men etterforskerne vil være hundre prosent sikre før de eventuelt sikter en av disse.

Dagbladet får bekreftet at politiet har stort håp om at drapsmannen har etterlatt seg biologiske spor på åstedet. I løpet av få dager vil etterforskerne begynne arbeidet med å sammenlikne spor fra åstedet med prøvene som er tatt av vitnene.

De omfattende undersøkelsene i leiligheten er fortsatt ikke avsluttet.

KIKKET INN: Et sentralt vitne forklarer til politiet at han kikket inn gjennom dette vinduet, trolig rundt tidspunktet da Cathrine Halvorsen (34) ble drept. Mannen prøvde å få kontakt med Cathrine, fordi hun hadde sendt en tekstmelding om at hun følte seg utrygg. Kriminalteknikerne fortsatte i går det møysommelige arbeidet i stua til drapsofferet.
DREPT: Cathrine Halvorsen (34)