Kan ha tapt 150 millioner

Flere hundre nordmenn kan ha blitt lurt trill rundt av en Dubai-basert finansmann som hadde idrettskjendisene Oddvar Brå og Vebjørn Rodal med på laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Dette ser ut som bedrageri, men vi har foreløpig ingen bevis, sier den svenske forretningsadvokaten Håkan Pihl.

På oppdrag fra ei gruppe av de norske investorene prøver han å skaffe tilbake mest mulig penger.

-  Det blir trolig meget vanskelig, sier Pihl.

Finansmannen Maz Kahn har hatt Rodal og Brå med på laget. Nå toner begge kraftig ned sin rolle.

De norske investorene trodde på en kjapp og eventyrlig gevinst, og satset store penger på mynter og eiendomsutbygging i Spania.

Kjapp gevinst

Nå er det norske datterselskapet konkurs, og bostyret undersøker om det er skjedd straffbare forhold.

Håkan Pihl har samtidig gransket saken. Blant annet har han skrevet en rapport, hvor han konkluderer med at nordmennene trolig er blitt utsatt for bedrageri.

Luftige prosjekter

Pihl vil ikke si noe om hvor mange han representerer, eller om Rodal og Oddvar er blant dem.

Foreløpig er han usikker på hvor mye penger investorene risikerer å ha tapt: -  Det kan godt være 150 millioner, sier han til Dagbladet.

Det hele startet i fjor høst, da den Dubai-baserte forretningsmannen Maz Kahn turnerte Norge og hentet inn mellom 100 og 150 millioner kroner fra pengesterke mennesker, hovedsakelig i Arendal og Trondheim. Bare i Arendal møtte 170 interesserte på et lanseringsmøte. Presentasjonen ble frontet av Maz Kahn, sammen med Oddvar Brå og Vebjørn Rodal.

Maz Kahn, som også opptrer under navnet Maz Akhtar, skal være av indisk/pakistansk opprinnelse, og er etablert som finansmann i Dubai.

Investorene ble fristet med rask og skyhøy avkastning på mynthandel. Dessuten ble de lokket med på et eiendomsprosjekt på Costa del Sol i Spania, med planlagt byggestart i januar i år. Foreløpig er det ikke skjedd noe på byggeplassen.

Ingen kontakt

I mellomtida har angrende investorer begynt å tvile på Maz Kahns hensikter. Kahn har gjentatte ganger lovet at de som vil ut av prosjektet skal få pengene tilbake, men ingen penger er hittil utbetalt.

Advokat Håkan Pihl har foreløpig ikke vært i kontakt med Kahn/Akhtar direkte.

-  Så langt i prosessen har ikke det vært aktuelt, sier han.

Pihl har selv fått et kritisk søkelys på seg.

Adresseavisen har avslørt at han inntil nylig var Kahns håndlanger i Sverige og Danmark.

Selskapet som skulle selge det spanske eiendomsprosjektet i Norge, gikk konkurs i april, etter fire måneders drift.

Bak utbyggingsprosjektet Reserva de Miraflores på den spanske solkysten står Maz Kahns selskap HK Inversiones. Salget ble i Norge ledet fra Trondheim, gjennom det norske datterselskapet HK Inversiones Norway.

Bostyret har fått 100 000 kroner fra Justisdepartementet for å avdekke om det er skjedd straffbare forhold i saken.

-  Foreløpig gransker vi saken, og har ikke trukket konklusjoner, sier advokatfullmektig Lise Marken i advokatfirmaet Kvale & Co.

Økokrim har ikke startet etterforskning i saken.

LANSERING: I Arendal møtte 170 interesserte for å høre om eventyrlige investeringsmuligheter. Presentasjonen ble frontet av Maz Kahn, sammen med Oddvar Brå (t.v.) og Vebjørn Rodal.