Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan ha tapt en milliard på flytrøbbel

Problemene med Norwegians Dreamliner-fly har ført til rundt én milliard kroner i ekstra kostnader og tapte inntekter for selskapet.

TAPER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos taper enorme summer. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
TAPER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos taper enorme summer. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan ikke si når langrutene vi gå med overskudd. Siden oppstarten i fjor sommer har det vært et økonomisk mareritt, skriver Dagens Næringsliv.

I regnskapene har Norwegian anslått ekstrakostnadene til drøyt 600 millioner kroner. Selskapet har leid inn et reservefly resten av året og inkludert dette flyet blir ekstrakostnadene siden oppstarten på 670 millioner kroner.

I tillegg har selskapet gått glipp av inntekter. Flere anslag går på at selskapet kan ha gått glipp av rundt 200 til 300 millioner kroner i inntekter siden oppstarten. Til sammen har Norwegian i så fall ekstrakostnader og tapte inntekter på mellom 900 millioner og én milliard kroner på langrutene. Bjørn Kjos medgir at virksomheten tar tid på å få lønnsomhet.

- I oppstarten er det mye nytt mannskap som skal læres opp og nye fly skal settes i trafikk. Det er umulig å tjene penger når en starter et helt nytt flyselskap, med mindre man er helt alene i markedet, sier Kjos. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media