SPERRET: Politiet sperret i natt av Karl Johans gate for å gjennomføre tekniske undersøkelser. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SPERRET: Politiet sperret i natt av Karl Johans gate for å gjennomføre tekniske undersøkelser. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

Kan ha tatt bilde av gjerningsmannen

En innleid fotograf skulle oppdatere nettsiden til nattklubben Rå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller video av skyting?  Vet du hva som skjedde?

Ta kontakt med Dagbladet.no på +47 24 00 00 00 eller send tips på sms eller mms til 2400 eller epost til 2400@db.no.
---------------------

En innleid fotograf kan ha tatt bilde av gjerningsmannen som løsnet skudd i Oslo sentrum natt til lørdag. Tre menn i 20 årene ble truffet av skuddene.

Krangel på utested

Politiet tror skyteepisoden startet med en krangel inne på utestedet Rå, hvor både de fornærmede og gjerningsmannen var gjester. En fotograf som var innleid av utestedet for å ta bilder til nettsiden, kan ha tatt bilde av mannen som skjøt.

- Vi sjekker disse bildene nå, sier politiadvokat På-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Tre menn i 20-årene, blant dem en dørvakt, ble skadd da en mann løsnet flere skudd i nærheten av utestedet Sir Winstons på Karl Johans gate i Oslo, kvart over tre natt til lørdag.

- De tre er alle utenfor livsfare, men tilstanden er alvorlig for én av dem, sier Kraby. 22-åringen skal ha blitt truffet av skudd i låret.

En kvinne i 20-årene ble også brakt til sykehus etter skyteepisoden. Hun pådro seg lettere hodeskader, trolig som følge av et fall i kaoset som oppsto.

Skutt i armen

Bookingansvarlig André Eriksen jobber på samme utested som dørvakten som ble skutt. Han sier kollegaen forsøkte å stoppe et gateslagsmål da skuddene falt.

- Han så ikke hvem det var som skjøt. Han sa at han plutselig fikk veldig vondt i armen, men skjønte ikke alvoret før han kom seg inn døra og opp på kontoret. Han blødde over hele kontoret. Kula gikk inn nederst på underarmen, og kom ut igjen nesten helt oppe ved albuen. Den gikk nesten 40 centimeter gjennom kroppen hans, sier Eriksen til VG Nett.

Den antatte gjerningspersonen er beskrevet som en mann med afrikansk utseende, kledd i svart jakke og med caps. Han skal være rundt 170 centimeter høy.

BLØDDE PÅ GATA: Denne mannen ligger blødende på gata etter skytingen. Foto: tipser.no / DANIEL DALE LAABAK
BLØDDE PÅ GATA: Denne mannen ligger blødende på gata etter skytingen. Foto: tipser.no / DANIEL DALE LAABAK Vis mer

- Han løp fra stedet, satte seg i en bil ved Burger King i Dronningensgate og forsvant så fra stedet. Bilen beskrives som en mørkegrønn Golf stasjonsvogn, forteller vaktleder Lennart Kyrdalen ved Sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vil innhente opptak fra overvåkingskameraer i området, i tillegg til å gjøre videre undersøkelser på åstedet og avhøre vitner.

Vitner

- Det var mange vitner til skytingen, og de vil nå bli avhørt. Noen er allerede avhørt av patrulje på stedet, men vil også bli grundigere avhørt. Vi er også i gang med avhør av én av de fornærmede, forteller politiadvokat Kraby.

Politiet vil gjerne ha tips fra publikum.

- Det kan være vitner som har vært i tilstøtende gater har sett gjerningsmannen løpe fra stedet. Vi er interessert i å få vite hva de har observert, sier Kraby.

Ifølge Aftenposten.no skal krangelen som utløste skyteepisoden ha oppstått om noe så trivielt som rekkefølgen på utdelingen av jakker fra garderoben på utestedet Rå.


(NTB)

 


TRE SKUTT: Tre menn ble skutt og en kvinne skadet etter at en mann løsnet skudd. Foto: ROGERIO SNARLI
TRE SKUTT: Tre menn ble skutt og en kvinne skadet etter at en mann løsnet skudd. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer