Kan ha tatt pirattaxi

STAVANGER (Dagbladet): Tina Jørgensen kan være drept i en pirattaxi, på vei hjem til sin mor på Klepp på Jæren. Hovedsporet i jakten på drapsmannen er to observasjoner av det som kan være en og samme bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger-politiet var i går kveld sikre på at det var den 20 år gamle Tina Jørgensen som ble funnet drept i en kum ved Bore kirke på Klepp.

- Obduksjonen startet ved 16-tida. Jeg vil understreker at vi ikke har fått endelig fastslått at det er Tina Jørgensen som er funnet drept. Men liket er etter alt å dømme identisk med den savnede Tina Jørgensen, sier kriminalsjef Bjørn Andersen ved Stavanger politidistrikt.

- Det er ikke noe som tilsier noe annet, snarere tvert imot, sier kriminalsjefen.

Pirattaxi

Det blir understreket at en av teoriene politiet jobber etter, er at Tina Jørgensen, natt til søndag 24. september, kan ha satt seg inn i en piratdrosje og bedt en ukjent mann om å bli kjørt til sin mor på Klepp på Jæren.

  • 32 døgn seinere - torsdag formiddag klokka 11.00 - ble Tina Jørgensen funnet av en hundepatrulje fra Sandnes-politiet. Drept og gjemt i en kum, 1,5 km fra morens hjem.

Et spor politiet intenst forsøker å klarlegge, er om Tina satte seg inn i en fremmed bil, en pirattaxi, og ba om å bli kjørt til Jæren, etter en krangel med kjæresten.

Flere omstendigheter kan tyde på at det var nettopp det som skjedde. Politiet har to observasjoner av biler, som kan være en og samme bil, i Stavanger sentrum. Sjåføren er etterlyst, men har ikke meldt seg.

Spor regnet bort

At Tina ble funnet drept ikke langt fra sin mors hjem, kan styrke teorien om at hun var på vei hjem til henne. Selv om politiet har få spor etter drapsmannen, har etterforskerne hendene fulle.

- Vi etterforsker ikke på «måfå», sier kriminalsjef Bjørn Andersen.

Selv om man ikke etterforsker på «måfå», er det åpenbart at politiet står foran et meget omfattende arbeid. Men ikke noe tyder på annet enn at Trine ble drept og skjult i kummen, samme helg som hun forsvant. De siste ukene har det regnet nesten daglig på Sørvestlandet, noe som gjør at mulighetene for å finne biologiske spor er begrenset.

Selv om alt tyder på at politiet har få tekniske spor, sa kriminalsjef Bjørn Andersen i går:

- Vi har etter alt å dømme funnet ting

. Men vi ikke har noen mistenkt i saken og har mange arbeidsoppgaver foran oss. Etter å ha ligget i fem uker i kummen ved Bore kirke, skal rettsmedisinerne finne dødsårsaken. Politiet kan ha funnet fiberspor i kummen eller like ved, som de håper kan føre dem til gjerningsmannen.

- Vi venter en del foreløpige resultater allerede i dag, sier kriminalsjef Andersen.

Etter at det er fastslått hvordan Tina Jørgensen ble drept, vil obdusentene undersøke om hun også har vært utsatt for en seksuell forbrytelse. Deretter vil det møysommelige arbeidet med å finne biologiske spor etter gjerningsmannen starte. Håpet om å finne DNA-spor, hår, hud eller kroppslige væsker, er til stede selv om den døde kvinnen har ligget i kummen i fem uker.