FORFATTER-SUKSESS: Den tidligere polititoppen Eirik Jensen har solgt mange bøker, men har foreløpig liten glede av bokmillionene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
FORFATTER-SUKSESS: Den tidligere polititoppen Eirik Jensen har solgt mange bøker, men har foreløpig liten glede av bokmillionene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.Vis mer

Kan ha tjent to millioner på boksalg

Korrupsjonsdømte Eirik Jensen kan ha tjent bortimot to millioner kroner på boksalg.

v(Kapital): Den korrupsjonsdømte politi­mannen Eirik Jensen har funnet en ny måte å kapitalisere på sine erfaringer med Oslos underverden. Siden Jensen ble pågrepet i kjelleren på politi­huset i Oslo i februar for fire år siden, har han gitt ut tre bøker som til nå har et samlet opplag på over 100.000 eksemplarer.

Allerede i 2015, ett år etter pågripelsen, utgav Jensen sin første bok «På innsiden», som handlet om Jensens liv som politimann.

Romanen Attentatet, som ble utgitt i 2016, er ifølge Kapital trykket i 9.500 i innbundet utgave og 20.000 i pocketutgave. I år fulgte de to opp med romanen Skjulte Djevler, der hovedpersonen Sjur Holt må «redde Oslo fra en brutalitet Norge aldri har sett maken til».

Boken, som ble tilnærmet slaktet både i VG og i Dagbladet, er trykket i et opplag på 5.000 eksemplarer. Alle opplagstallene er oppgitt av Kagge Forlag, som har utgitt bøkene til Jensen.

Kapital har beregnet at Jensen kan ha tjent i underkant av to millioner kroner på de tre bøkene til sammen. Utregningen er basert på standardavtaler i bokbransjen for sakprosa og for krim, og er avhengig av hvor mye som er solgt, og til hvilken pris.

- Skriving er for meg terapi, altså for å holde hodet over vann. Pengene har liten betydning, sier Eirik Jensen i en kort kommentar, ifølge Kapital.

Kagges kommunikasjonssjef Raymond Vik mener ifølge Kapital at det ikke er noe problem å gi ut bøker skrevet av en person som i løpet av forfatterskapet har gått fra å være siktet til å bli dømt i en av Norges mest omtalte og alvorlige korrupsjonssaker.

Vik påpeker at det ikke foreligger noen rettskraftig dom mot Eirik Jensen.

- Avtalen om den første boken ble inngått lenge før arrestasjonen, legger Vik til.

Andre økonominyheter:

Verdens billigste byer i 2018
- Selges få dyre hytter i fjellheimen
​Tre skadelige ledere å se opp for