Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan ha vært bestillingsdrap

Alle drept med minst ett skudd mot hodet. Avhør av overlevende jente (4) har foreløpig gitt lite informasjon.

GJENNOMHULLET : Franske kriminalteknikere arbeider på og rundt bilen hvor de tre familiemedlemmene ble funnet drept torsdag. Foto: Phil Harris / Mirror News / Bulls Pix
GJENNOMHULLET : Franske kriminalteknikere arbeider på og rundt bilen hvor de tre familiemedlemmene ble funnet drept torsdag. Foto: Phil Harris / Mirror News / Bulls Pix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk påtalemyndighet holdt i ettermiddag en pressekonferanse om de siste sporene i etterforskningen etter at i alt fire personer ble henrettet i de franske alpene på onsdag.

En fire år gammel jente overlevde massakren ved å gjemme seg under liket av sin mor. Der gjemte hun seg i åtte timer før krimteknikkere fant henne ved siden av likene til hennes mor, far og bestemor. Hennes søster (7) ble skutt i skulderen og fikk et slag mot hodet. Sjuåringen ligger nå på sykehus i kunstig koma.

De tre drepte ble funnet i en engelskregistrert BMW.

- Det var slakt Familien er av irakisk opprinnelse, men bor i Storbritannia. Bestemoren i familien hadde også svensk pass.

De to overlevende jentene har hatt politibeskyttelse døgnet rundt siden massakren.

Påtalemyndigheten har tidligere fortalt at de har foreløpig har fått lite ut av jenta om hva som faktisk skjedde i feriestedet Saint Jorioz, men at de jobber med å få mer ut av henne.

- Vitnemålet har ikke gitt oss noe spesifikt ennå. Hun er redd og det er forferdelig det hun har opplevd. Det var slakt, sier Eric Maillaud, talsmann for påtalemyndighetene ifølge Aftonbladet.

- Hun tilfører ikke særlig mye til etterforskning og blir trolig sendt tilbake til Storbritannia snart, fortsetter han.

- Utført av profesjonell drapsmann Fransk politi opplyste også at alle de fire ble drept med hodeskudd. Den fjerde personen var en syklist som kan ha vært på feil sted til feil tid.

Drapene skjedde 30 kilometer fra nærmeste butikk med kameraovervåkning. Politiet har sikret seg alt av videomaterialet som finnes i området og jobber med å gå gjennom dette.

Britiske The Daily Mail skriver at fransk og britisk politi har en teori om at drapene var bestillingsverk med en mulig kobling til en arvekonflikt i familien.

 - DET VAR SLAKT:  Talsmann for fransk påtalemyndighet, Eric Maillaud, informerte pressen om siste nytt i Alpe-massakren i ettermiddag.
- DET VAR SLAKT: Talsmann for fransk påtalemyndighet, Eric Maillaud, informerte pressen om siste nytt i Alpe-massakren i ettermiddag. Vis mer

Opplysningene kommer fra britisk politi og ser ifølge Maillaud i fransk påtalemyndighet ut til å være troverdige.

Broren til den drepte familiefaren har meldt seg for politiet og blir grundig avhørt om nettopp dette.

- Rettsmedisinerne forteller at hver kropp var truffet av minst tre skudd og minst et hodeskudd, sier Maillaud.

Etterlyser bil Det var en syklist som først kom til stedet etter massakren. Han har forklart til politiet at han så en hvit firhjulsdrevet bil som forlot stedet i høy fart, ifølge Daily Mail.

Politiet driver nå en klappjakt etter denne.

Obduksjonen av likene foregår nå i ettermiddag og ventes å være ferdig ved midnatt.

Foto: REUTERS/Robert Pratta
Foto: REUTERS/Robert Pratta Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media