Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan ha vært døde siden lørdag

Den amerikanske etterretningstjenesten tror de 116 besetningsmedlemmene om bord på «Kursk» ble drept allerede i eksplosjonen lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske analytikere betviler russiske påstander om at besetningen på «Kursk» er i live og kommuniserer gjennom å banke på skroget fra innsiden, skriver CNN.

Ingen bevis

Amerikanske etterretningsfolk tor at det skjedde en katastrofe på «Kursk» på lørdag, da to eksplosjoner ble registrert av amerikanerne. Eksplosjonene kom med sekunders mellomrom, og den andre eksplosjonen var betydelig kraftigere enn den første.

Det finnes ingen bevis som bekrefter russiske påstander om kommunikasjon med mannskapet. Ubåten er beksyttet mot torpedoer og miner med to stållag. Det gjør det svært vanskelig å lage bankelyder som er hørbare fra utsiden.<

Teoretisk mulighet

Analytikerne tror det er en teoretisk mulighet for at mannskapet fortsatt er i live, dersom de i det hele tatt overlevde eksplosjonene. Men det finnes ingen avgjørende bevis som tyder på at dette er tilfelle, anslår amerikanerne.