Kan ha vært hevnoffensiv fra Taliban

De fire drepte nordmennene kjørte i kolonne i Faryab-provinsen.

SAMME OMRÅDE: Dette er et arkivbilde av en militær kolonne fra PRT Meymaneh som kjører på ringveien i Faryab-provinsen i Nord-Afghanistan, det samme området som eksplosjonen i dag skjedde. Foto: FORSVARET/SCANPIX
SAMME OMRÅDE: Dette er et arkivbilde av en militær kolonne fra PRT Meymaneh som kjører på ringveien i Faryab-provinsen i Nord-Afghanistan, det samme området som eksplosjonen i dag skjedde. Foto: FORSVARET/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): De fire norske soldatene som ble drept av en veibombe i ettermiddag kjørte i et IVECO pansret personellkjøretøy i en kolonne med andre NATO-soldater.

Omstendighetene rundt angrepet er ennå uklare.

- Taliban tar på seg ansvaret Ifølge det offisielle nettstedet til Taliban, skal angrepet ha skjedd i Almar-distriktet, helt vest i Faryab-provinsen.

Dette er et distrikt hvor man tidligere har hatt opprørsaktivitet. Almar ligger omlag to mil vest for Meymaneh, og tilhører det norske kjerneområdet som er vanlig å operere i.

- Det er ikke uvanlig at Taliban tar på seg ansvaret etter slike angrep, men informasjonen fra nettstedene kan være svært overdrevet eller på annen måte lite troverdig, understreker Eide ved FOHK overfor Dagbladet.

Taliban og tilknyttede opprørsgrupper i området har vært under et voldsomt press i Faryab den siste tiden.

- Nylig offensiv Den afghanske hæren hadde for omlag to uker siden en større offensiv mot opprørsstyrker i Pashtun kot, like sør for Meymaneh. Mellom syv og 11 opprørere ble drept.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer