Spydeberg:

- Kan ha vært kontakt

Politiet sier at det kan ha vært kontakt mellom den andre siktede mannen i Spydeberg-saken og tvillingsøstrene kort tid før dødsfallet.

FUNNET DØDE: De 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde i Spydeberg natt til søndag. Foto: Privat
FUNNET DØDE: De 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde i Spydeberg natt til søndag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SPYDEBERG (DAGBLADET): Mannen var først siktet for salg av narkotika til jentene, før siktelsen ble utvidet til også å omfatte å ha hensatt jentene i en hjelpeløs tilstand. Mannen ble framstilt for varetektsfengsling tirsdag, og nekter straffskyld.

- Etterforskningen tyder på at det kan ha vært kontakt mellom siktede og avdøde kort tid før dødsfallet, men vi vil ikke si noe mer utover dette, sier politiadvokat Benedicte Granrud til Dagbladet.

I tillegg er en mann i 20-åra siktet for uaktsomt drap etter at tvillingene ble funnet i hjelpeløs tilstand på hans adresse, også han nekter straffskyld.

Politiet mistenker at 16-åringene døde som følge av overdose av narkotika. De har en teori om relasjonen mellom de to siktede, men kommer ikke med noen videre opplysninger.

Forsvarer til mannen som fikk siktelsen utvidet, sier følgende til Dagbladet om politiets uttalelser:

- Min klients eventuelle kontakt med de avdøde har ikke vært av slik karakter at politiet mistenker ham for handlinger som har forårsaket jentenes tragiske dødsfall, slik jeg oppfatter politiets siktelse, sier Haakon Åsli Skogstad til Dagbladet.

- Utover dette registrerer jeg at politiet ikke vil uttale seg mer om dette, og da har jeg ingen ytterligere tilføyelser per nå.

- Sliten og nedbrutt

Det var natt til søndag at politiet fant to livløse jenter på en adresse i Spydeberg, som seinere ble erklært omkommet. Politiet har seinere opplyst at de omkomne er de to 16 år gamle tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen fra Indre Østfold.

Politiet opererer fremdeles med en hypotese om at det er snakk om en narkotikaoverdose, men ønsker ikke å kommentere grunnlaget for dette.

- Så dere kan ikke si noe om hvilke stoffer det er snakk om?

- Det vil foreligge når den endelige obduksjonsrapporten kommer. Det vil erfaringsmessing ta et par måneder å få den ferdige rapporten, sier politiadvokat Granrud.

Forsvarer for mannen som er siktet for uaktsomt drap, sier til Dagbladet tirsdag kveld at mannen i 20-årene trenger å hvile og bearbeide det han har opplevd.

- Han er sliten og nedbrutt. Vi skal ta en vurdering og snakke sammen i morgen eller torsdag, og vurdere om man skal anke, sier Knut Ditlev-Simonsen.

Status som vitne

En tredje tenåringsjente ble funnet på samme adresse i Spydeberg, og sendt til sykehus for behandling etter inntak av narkotisk stoff.

Hun har nå status som vitne, og har blitt avhørt av politiet, som ikke ønsker å si noe om hvilke opplysninger hun har kommet med i avhør.

- Har avhøret av den tredje jenta, som nå har status som vitne, bidratt til utvidelse av siktelsen?

- Jeg kan ikke si mer enn at hun er avhørt. Jeg kan ikke gå inn på hva hun har sagt eller hvilke opplysninger hun har kommet med, sier Granrud.

- Hva er grunnlaget for varetektsfengslingen av den andre mannen?

- Han er fengslet på grunn av faren for bevisforspillelse. Vi er tidlig i etterforskningsfasen så vi ønsker å kartlegge det som har skjedd. Han kan påvirke bevis hvis ikke han varetektsfengsles, sier politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer