Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan ha vært én milliard i depoet

Ranerne må ha medhjelpere på innsiden, tror kriminologiprofessor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Vi var sekunder fra å ta ranerne

(Dagbladet.no): Det kan ha vært så mye som én milliard svenske kroner i verditransportsentralen i Västberga som ble ranet i dag, tror den svenske professoren i kriminologi, Leif GW Persson, ifølge Expressen.se.

Heiste opp penger
Ved hjelp av et helikopter, landet ranerne på taket til G4S Cash Service-depotet i femtiden i natt.

Minst to personer heiste seg ned fra helikopteret og brukte slegge for å komme seg inn i bygget.

Like etter hørtes det flere høye smell inne fra bygget, som tyder på at ranerne har brukt sprengladninger for å komme seg inn i hvelvet.

Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til helikoptret. 

FÅR IKKE TILBAKE ÉN KRONE: Den kjente svenske kriminologen Leif GW Persson tror det er lite sannsynlig at det eventuelle ransutbyttet vil noen sinne bli funnet.  Arkivfoto: SCANPIX
FÅR IKKE TILBAKE ÉN KRONE: Den kjente svenske kriminologen Leif GW Persson tror det er lite sannsynlig at det eventuelle ransutbyttet vil noen sinne bli funnet. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer


Politiets egne helikoptre ble forhindret fra å ta opp jakten, da betjentene fryktet at disse hadde blitt utstyrt med eksplosiver.


Helikopteret som ble brukt under ranet viste seg å være stjålet i natt. I åttetiden ble det funnet igjen forlatt omkring tre mil fra åstedet.

Fått hjelp fra innsiden
Verken politiet eller G4S Cash Service har foreløpig ikke ønsket seg å uttale seg om hvor store beløp ranerne har fått med seg.

Uansett beløp, tror GW Persson at det er lite sannsynlig at pengene vil noen gang bli funnet.

- Man får nesten aldri tilbake en krone, om de ikke har mistet en del under flukten, sier han til Expressen.se. 

Den erfarne kriminologen er overbevisst om at ranerne hadde medhjelpere hos G4S Cash Service.

- Kan ha vært én milliard i depoet

- Man trenger alltid en insider ved denne type forbrytelser, men det er ikke noe problem. Det finnes alltid noe som jobber på slike steder, men de oppdages for sent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling