Kan ha varslet angrepet på Instagram

Flere er drept etter det som omtales som et terrorangrep i Wien. Gjerningsmannen skal ha posert med flere våpen på Instagram kort tid i forveien.

TERRORANGREP: Minst fire personer er drept og flere er skadd i et terrorangrep i Wien mandag 2. november. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver blant annet den østerrikske avisa Heute. Flere lokale medier har allerede trykket bildet det refereres til.

Der poserer det som skal være den nå drepte mannen. På bildet, som skal ha blitt postet kort tid før angrepet, har han både skytevåpen og machete.

Borgermesteren i Vienna, Michael Ludwig, har gått ut og sagt at gjerningsmannen framstod svært godt forberedt under angrepet. Ifølge Ludwig skal mannen ha vært væpnet tilsvarende som på bildet - med gevær, pistol og machete.

Da politiet gikk til aksjon mot mannens hjem, skal det ha blitt funnet materiale som knytter ham til den ytterliggående islamistgruppen IS.

Ifølge Reuters er mannen 20 år og kjent for politiet i Østerrike fra tidligere. Han skal ha vært en kjent tilhenger av IS, og én av omkring 90 østerrikere som ønsket å dra til Syria for å bli del av terrororganisasjonen.

STORAKSJON: Politiet er på plass flere steder i Wien tirsdag. Foto: Ronald Zak / NTB
STORAKSJON: Politiet er på plass flere steder i Wien tirsdag. Foto: Ronald Zak / NTB Vis mer

IS-sympatisør

Også ifølge Østerrikes innenriksminister, Karl Nehammer, skal den drepte gjerningsmannen ha vært IS-sympatisør. Han skal ha rukket å avfyre skudd på seks ulike steder i sentrum av Wien, før han selv ble drept av politiet.

Så langt er det meldt om fire drepte i forbindelse med angrepet. Samtidig er nærmere 20 personer meldt såret.

En av de sårede døde kort tid etter på sykehus, og tirsdag opplyste Østerrikes innenriksminister, Karl Nehammer, at ytterligere en person var død av skadene.

Utelukker ikke flere

TERRORANGREP: Minst én person er drept og mange er skadd i et terrorangrep i Wien mandag 2. november. Video: Twitter Vis mer

Det var lenge knyttet stor usikkerhet til hvor mange gjerningspersoner som faktisk var på frifot i den østerrikske hovedstaden. Politiet meldte først om flere væpnede menn.

Tirsdag morgen var det fremdeles uavklart hvor mange det er faktisk er snakk om.

- Vi kan ikke utelukke at det kan være andre gjerningsmenn, sa Nehammer under en pressekonferanse i morgentimene.

Ifølge nyhetsbyrået DPA er to personer arrestert. Reuters skriver at de to antas å ha koblinger til terrorangrepet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer