Kan ha video av morderen

Anna Lindhs morder har etter all sannsynlighet stjålet mordvåpenet på varehuset Pub i Stockholm sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatte på Pub har funnet ei slire til en Mora-kniv, identisk med slira til kniven Anna Lindh ble myrdet med. Tidligere har politiet trodd at Mora-kniven man mener er mordvåpenet, ble stjålet fra forretningen Claes Ohlsson i varehuset Gallerian, rett over gata for varehuset NK, der Anna Lindh ble drept.

I går kveld jobbet tekniske etterforskere i Stockholm-politiet med å analysere slira, for å få bekreftet eller avkreftet at de har funnet slira til mordkniven.

Ble funnet drapsdagen

Butikken John Wall i Pub er en av de få jernvareforretningene i Stockholm sentrum som selger Mora-kniver med rødt skaft - identisk med mordvåpenet.

- Det skjer at kniver stjeles. Men det er svært uvanlig at de bare tar kniven og lar slira bli liggende igjen, sier Bo Josefson hos John Wall.

Slira ble funnet samme dag som Anna Lindh ble myrdet på kjøpesenteret NK. Ingen koblet da slirefunnet til drapet.

Sist lørdag kom sivile politispanere til forretningen, og de var ifølge butikkpersonalet svært interessert i slira.

- Politispanerne ville vite hvor og når jeg hadde funnet slira. Jeg fortalte alt jeg visste. Men jeg har ingen anelse om hva det betyr for etterforskningen.

Butikken videoovervåket

Ifølge Pubs varehussjef Tommy Johansson er det videokameraer ved samtlige innganger.

- Vi har kameraene av sikkerhetshensyn. For at folk skal føle seg trygge. Ikke for å overvåke kundene, sier han

OVERVÅKINGSKAMERA: I butikken der våpenet som drepte Anna Lindh, en Mora-kniv, etter alt å dømme stammer fra, har man videokameraer ved alle innganger. Bilder av drapsmannen kan derfor være å finne også her.