Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan han noen gang få igjen millionene han spilte bort?

Bjarte Baasland håper på hjelp fra Høyesterett.

SISTE HÅP: I mai skal Høyesterett vurdere om Norge er riktig land for behandling av søksmålene Baasland har rettet mot to av gamblingselskapene der han tapte omkring 55 millioner, eller om de hører hjemme der selskapene er registrert. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SISTE HÅP: I mai skal Høyesterett vurdere om Norge er riktig land for behandling av søksmålene Baasland har rettet mot to av gamblingselskapene der han tapte omkring 55 millioner, eller om de hører hjemme der selskapene er registrert. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kan Bjarte Baasland noen gang få igjen noen av de flere titalls millionene han spilte bort på nettet fra 2005 til 2008?

Da er han avhengig av hjelp fra Høyesterett, 6. og 20. mai i år.

Tapte enorme summer Da skal Høyesterett vurdere om Norge er riktig land for behandling av søksmålene Baasland har rettet mot to av gamblingselskapene, eller om de hører hjemme der selskapene er registrert, melder NTB.

Totalt spilte Baasland bort over 60 millioner kroner. Den spilleavhengige biskopsønnen lånte enorme beløp fra familie og venner, gjennom løgn, forledelse og bedrag, for å finansiere sin vanvittige gamblingvirksomhet hos blant annet Centrebet og Bet365.

Underveis ble han også fristet til å komme tilbake til selskapene og spille mer - han var en av deres beste kunder, og ble lokket med bonuser og hyggelige ord.

Mens gamblingselskapene fortsatt driver god butikk, var konsekvensene for Bjarte Baasland og hans nærmeste enorme.

Krav på forbrukervern? Også spørsmålet om Baasland skal ha krav på forbrukervern etter den europeiske Luganokonvensjonen om forbrukerrettigheter skal Høyesterett ta stilling til, ifølge NTB.

Baaslands advokat Hege Birkeland Ersdal i Steenstrup Stordrange sier hun ikke ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet før hun har konferert med sin klient, noe hun ikke hadde mulighet til i dag.

Advokat Henning E. Asheim i Arntzen De Besche, som representerer gamblingselskapene, tok ikke telefonen da Dagbladet ringte søndag, men sier følgende i en kommentar til NTB:

- Vi har argumentert for at denne saken ikke har noe i Høyesterett å gjøre, men det er domstolen tydeligvis ikke enig i. Så da får vi stille i retten

Juss-kluss Striden mellom Bjarte Baasland og de to spillgigantene har pågått siden 2008.

Centrebet har hovedkontor i Australia, Hillside har kontorer i England og i skatteparadisene Gibraltar, De nederlandske Antiller og England.

Det gjør Baaslands sak komplisert, all den tid partene ikke klarer å bli enige om hvilket lands lov som er det rette for å fremme erstatningssøksmål.

Australsk og britisk høyesterett har avvist søksmålet fra Baasland, og den britiske dommen har norsk lagmannsrett konkludert med at er korrekt. Baasland har likevel anket avgjørelsen til Høyesterett, melder NTB i dag.

Fengsel og konkurs Bjarte Baasland er dømt til over tre års fengsel for grovt bedrageri, og mor og far Baasland ble slått konkurs fordi de garanterte for lån på i alt 16,6 millioner kroner.

Mor Baasland er også dømt for grovt uaktsomt bedrageri av 5,5 millioner kroner og faren, tidligere biskop Ernst Baasland, søkte avskjed fra biskopstillingen på grunn av sønnens gamblingtragedie.

Baasland nekter å gå gi opp sitt livs kamp for at de to gamblinggigantene Centrebet og Hillside, bet 365 International skal dekke litt av det enorme tapet hans.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!