Kan han noen gang få igjen millionene han spilte bort?

Bjarte Baasland håper på hjelp fra Høyesterett.

SISTE HÅP: I mai skal Høyesterett vurdere om Norge er riktig land for behandling av søksmålene Baasland har rettet mot to av gamblingselskapene der han tapte omkring 55 millioner, eller om de hører hjemme der selskapene er registrert. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SISTE HÅP: I mai skal Høyesterett vurdere om Norge er riktig land for behandling av søksmålene Baasland har rettet mot to av gamblingselskapene der han tapte omkring 55 millioner, eller om de hører hjemme der selskapene er registrert. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kan Bjarte Baasland noen gang få igjen noen av de flere titalls millionene han spilte bort på nettet fra 2005 til 2008?

Da er han avhengig av hjelp fra Høyesterett, 6. og 20. mai i år.

Tapte enorme summer Da skal Høyesterett vurdere om Norge er riktig land for behandling av søksmålene Baasland har rettet mot to av gamblingselskapene, eller om de hører hjemme der selskapene er registrert, melder NTB.

Totalt spilte Baasland bort over 60 millioner kroner. Den spilleavhengige biskopsønnen lånte enorme beløp fra familie og venner, gjennom løgn, forledelse og bedrag, for å finansiere sin vanvittige gamblingvirksomhet hos blant annet Centrebet og Bet365.

Underveis ble han også fristet til å komme tilbake til selskapene og spille mer - han var en av deres beste kunder, og ble lokket med bonuser og hyggelige ord.

Mens gamblingselskapene fortsatt driver god butikk, var konsekvensene for Bjarte Baasland og hans nærmeste enorme.

Krav på forbrukervern? Også spørsmålet om Baasland skal ha krav på forbrukervern etter den europeiske Luganokonvensjonen om forbrukerrettigheter skal Høyesterett ta stilling til, ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer