- Kan hende var han alvorlig hjertesyk og skulle vært på intensiven og ikke på psykiatrisk

Likevel ser ikke Helsetilsynet grunn til å granske at hjertesyke Ivar (64) døde mens han lå reimet til beltesenga.

DØDE I BELTESENG: Ivar Kjell Granberg (64) døde reimet fast i belteseng på psykiatrisk klinikk i Tromsø 4. juli 2011. Foto: Privat/Øistein Norum Monsen
DØDE I BELTESENG: Ivar Kjell Granberg (64) døde reimet fast i belteseng på psykiatrisk klinikk i Tromsø 4. juli 2011. Foto: Privat/Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BALLANGEN (Dagbladet/Nordlys): Tidligere i dag skrev Dagbladet om hjertesyke Ivar Kjell Granberg (64) som døde reimet på hender og føtter i belteseng på Åsgård i Tromsø 4. juli 2011.

- Det ser ikke ut som om vi ble varslet om denne saken. Vi ble tilsendt en kopi av obduksjonsrapporten, men det er det eneste vi har registrert om saken her hos oss, uttalte fagansvarlig jurist Evy Basso hos Fylkeslegen i Troms til Dagbladet tidligere denne uka.

Nå viser det seg at Fylkeslegen ble informert av Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Fylkesmannen i Troms ringte Dagbladet i dag morges og fortalte at UNN hadde skrevet et varsel, en såkalt § 3-3-melding, om det uventede dødsfallet på den psykiatriske klinikken.

Ikke gransket - Dødsfallet ble i tråd med daværende rutiner i sykehuset meldt fra aktuelle avdeling i Allmennpsykiatrisk klinikk til sykehusets kvalitetsutvalg. Etter behandling i kvalitetsutvalget ble meldingen overdsendt Helsetilsynet i Troms, opplyser klinikksjef på Allmennpsykiatrisk klinikk ved UNN, Magnus P. Hald, til Dagbladet.

Men Helsetilsynet i Troms så ikke grunn til å undersøke om behandlingen Ivar Granberg fikk på Åsgård var medisinsk forsvarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer