RYDDEJOBB: Carol Bartz er ny sjef for den vaklende nettgiganten Yahoo. Foto: SCANPIX
RYDDEJOBB: Carol Bartz er ny sjef for den vaklende nettgiganten Yahoo. Foto: SCANPIXVis mer

Kan hun redde Yahoo?

Ny sjef for vaklende nettkjempe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Yahoo, selskapet bak verdens mest besøkte nettsted, har fått ny toppsjef.

Carol Bartz overtar jobben etter grunnlegger Jerry Yang, som mistet siste rest av tillit hos styret da han sa nei til et gigantbud fra Microsoft på selskapets søkevirksomhet.

Bartz skal lede et selskap som har vært i alvorlig trøbbel de siste årene. Hun kommer fra samme jobb i Autodesk, et selskap som lager CAD-programvare for arkitekter.

Mange analytikere spør seg om hun har nok strategisk nettkompetanse til å lede Yahoo, men ifølge News.com ga Bartz et meget bestemt inntrykk da hun hadde sitt første telefonmøte med journalister og analytikere.

- Jeg visste ingen ting om CAD da jeg kom til Autodesk, og jeg hadde ikke peiling på maskinvare da jeg kom til Sun. Men jeg er smart nok til å skjønne hva som kreves, svarte hun på spørsmål om hun er rett person til jobben. På spørsmål om hvor lang tid hun vil trenge på å analysere selskapets styrker og svakheter, svarte hun:

- La oss ikke gi oss selv noen sprø tidsfrister. La oss gi dette selskapet litt pokkers pusterom. Dette at alle utenforstående tror de kan bestemme hva Yahoo skal gjøre - det blir det en slutt på nå.