- Kan ikke bevise kobling mellom Irak og al-Qaida

CIA har ikke klart å påvise direkte forbindelse mellom Iraks president Saddam Hussein og al-Qaida, skriver Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledende etterretningstjenestemenn og andre kilder sier til Washington Post at CIA ennå har til gode å finne entydig bevis for at Irak er involvert i internasjonal terrorisme.

Etterretningsanalytikere har studert fotografier, opptak av avlyttede samtaler og informasjon fra informanter. De konkluderer med at de ikke kan bekrefte påstandene fra medlemmer av den amerikanske administrasjonen om forbindelser mellom Saddam Hussein og al-Qaida-medlemmer som skal ha tatt tilflukt nord i Irak.

De kan heller ikke bekrefte påstandene om at lederen for terroraksjonene i USA i fjor høst, Mohammed Atta, møtte en irakisk etterretningsagent i Praha i april 2001, skriver Washington Post.

På bakgrunn av CIAs konklusjoner har Bush-administrasjonen innsett at Iraks forsøk på å skaffe seg masseutryddelsesvåpen foreløpig er det sterkeste argumentet for aksjon mot Saddam Husseins regime.

- På ett eller annet tidspunkt vil vi sikkert kunne bevise at Irak har forbindelse med internasjonal terrorisme. Men det må ennå jobbes mer med, sier en talsmann for Bush-administrasjonen til avisen.

(NTB-Reuters)