- Kan ikke bevises at dansken sto bak brannen på «Scandinavian Star»

Det konkluderer politiets prosjektgruppe. - Nærmest skandaløst, sier advokat Harald Stabell.

UTPEKT: Danske Erik Mørk Andersen ble utpekt som den sannsynlige brannstifteren på «Scandinavian Star» i den opprinnelige granskingen. Han døde i brannen. Foto: Privat, NTB Scanpix
UTPEKT: Danske Erik Mørk Andersen ble utpekt som den sannsynlige brannstifteren på «Scandinavian Star» i den opprinnelige granskingen. Han døde i brannen. Foto: Privat, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mistanken mot dansken er svekket i forhold til den nye rapporten, sier Terje Bechmann Dahl til Dagbladet.

Dahl har ledet Oslo-politiets prosjektgruppe som har vurdert etterforskningen av «Scandinavian Star»-brannen i 1990. Gruppa kommer til at det ikke er tilrådelig med ny etterforskning av brannen, som krevde 159 menneskeliv.

Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold overkjører imidlertid gruppa, og anbefaler overfor påtalemyndigheten å starte ny etterforskning av enkelte momenter ved saken - som at danske Erik Mørk Andersen ble utpekt som brannstifter i den opprinnelige granskingen.

- Mangler bevis Prosjektleder Dahl forklarer at den nye gjennomgangen av bevisene ikke klarer å knytte den danske lastebilsjåføren til brannen.

- Det ble ikke funnet brennbar væske på klærne hans, det ble ikke funnet DNA fra ham som knytter ham til ildspåsettelsen, og vitneavhør knytter ham ikke til åstedet, sier Dahl til Dagbladet.

Under gjennomgangen av rapporten tidligere i dag ga han uttrykk for at det var riktig av etterforskerne i 1990 å mistenke Andersen, hvis forhistorie og tilstedeværelse på «Scandinavian Star» gjorde ham til såkalt moduskandidat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer