Flere kommuner krever lettelser:

- Kan ikke bli behandlet slik

Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik vil ha makta over tiltakene i egen kommune tilbake, og forventer å kunne løsne noe på det stramme grepet. FHI har imidlertid anbefalt regjeringen å forlenge det strengeste nivået i flere Viken-kommuner i ytterligere to uker.

REAGERER: Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik ønsker at kommunen skal få ta tilbake styringa over egne tiltak, og reagerer på at det er anbefalt at de fortsatt skal være underlagt regjeringens strengeste tiltaksnivå i ytterligere to uker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
REAGERER: Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik ønsker at kommunen skal få ta tilbake styringa over egne tiltak, og reagerer på at det er anbefalt at de fortsatt skal være underlagt regjeringens strengeste tiltaksnivå i ytterligere to uker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lillestrøm har siden de strenge Viken-tiltakene ble innført av regjeringen 16. mars, ligget på Norges strengeste tiltaksnivå 5A. Et grep som kan tas ved større smitteutbrudd, og som blant annet innebærer stengte butikker og oppfordring om å unngå besøk.

Kommunen har nå en nedadgående smittetrend, og ordføreren ønsker å innføre enkelte lettelser, når tiltakene utløper ved midnatt søndag.

Det kom derfor som en overraskelse at ordføreren onsdag kveld fikk beskjed fra Statsforvalteren om at FHI har anbefalt regjeringen å forlenge tiltaksnivået i Lillestrøm i ytterligere to uker.

- Å holde oss uten en eneste lettelse i to uker til er ikke i samsvar med det vi vet om smittesituasjonen i Lillestrøm. Hvis jeg får beskjed om at tiltakene blir forlenget i to uker til, da regner jeg med at regjeringen har gode argumenter for det og jeg regner med at de følger opp med langt flere vaksiner, for vi kan ikke bli behandlet på denne måten, sier Vik til Dagbladet.

- At vi har en nedadgående trend, men ikke skal få åpne opp noe som helst, det er vanskelig å forstå, sier Vik.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer