- Kan ikke bruke tida på kafé eller Sats

Sykepleierforbundet føler seg sjikanert etter uttalelser fra Spekter-direktør.

MÅ JOBBE MER:  Spekter-direktør Anne-Kari Bratten har liten sans for at folk velger fritid framfor arbeid. Bildet fra lønnsforhandlingene i 2007. 

Foto: Knut Falch / SCANPIX
MÅ JOBBE MER: Spekter-direktør Anne-Kari Bratten har liten sans for at folk velger fritid framfor arbeid. Bildet fra lønnsforhandlingene i 2007. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder i Norsk sykepleierforbund, Lisbeth Normann, tenner på alle pluggene etter Spekter-direktør Anne-Kari Brattens uttalelser på Dagsrevyen i kveld. Spurt om hva hun synes om sykepleiernes vilje til å jobbe mer svarer Anne-Kari Bratten følgende.

- Det er en tendens nå til at folk velger fritid framfor arbeidstid. Jeg synes alle, kanskje særlig sykepleiere, må opp-prioritere verdien av arbeid. Skal vi få nok arbeidskraft i denne sektoren når eldrebølgen kommer så må folk jobbe mer. De må forstå at de må delta på denne dugnaden. Da kan verken sykepleiere eller andre bruke tiden de kunne stilt til rådighet for arbeidslivet på å sitte på kafé eller gå på Sats, da må vi delta i arbeidslivet.

- Sjikanering Gjennom Spekter representerer Bratten arbeidsgiversiden i Helseforetakene i Norge som skal forhandle med Lisbeth Normann og Norsk sykepleierforbund i årets lønnsoppgjør.

Uttalelsen får neppe forbundet til å bli mer medgjørlig. Lisbeth Normann oppfatter dem som hånlige og sjikanøse.  

- At Spekter som en arbeidsgiverorganisasjon som representerer 35 000 sykepleiere som står på hver eneste dag døgnet rundt kommer med en slik uttalelse er helt uakseptabelt. Det er sjikanering av individuelle sykepleiere som jeg synes er svært grov. Jeg tror heller ikke det norske folk kjenner seg igjen i denne karakteristikken, sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.