Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke bruke tida på kafé eller Sats

Sykepleierforbundet føler seg sjikanert etter uttalelser fra Spekter-direktør.

MÅ JOBBE MER:  Spekter-direktør Anne-Kari Bratten har liten sans for at folk velger fritid framfor arbeid. Bildet fra lønnsforhandlingene i 2007. 

Foto: Knut Falch / SCANPIX
MÅ JOBBE MER: Spekter-direktør Anne-Kari Bratten har liten sans for at folk velger fritid framfor arbeid. Bildet fra lønnsforhandlingene i 2007. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder i Norsk sykepleierforbund, Lisbeth Normann, tenner på alle pluggene etter Spekter-direktør Anne-Kari Brattens uttalelser på Dagsrevyen i kveld.

Spurt om hva hun synes om sykepleiernes vilje til å jobbe mer svarer Anne-Kari Bratten følgende.

- Det er en tendens nå til at folk velger fritid framfor arbeidstid. Jeg synes alle, kanskje særlig sykepleiere, må opp-prioritere verdien av arbeid. Skal vi få nok arbeidskraft i denne sektoren når eldrebølgen kommer så må folk jobbe mer. De må forstå at de må delta på denne dugnaden. Da kan verken sykepleiere eller andre bruke tiden de kunne stilt til rådighet for arbeidslivet på å sitte på kafé eller gå på Sats, da må vi delta i arbeidslivet.

- Sjikanering Gjennom Spekter representerer Bratten arbeidsgiversiden i Helseforetakene i Norge som skal forhandle med Lisbeth Normann og Norsk sykepleierforbund i årets lønnsoppgjør.

Uttalelsen får neppe forbundet til å bli mer medgjørlig. Lisbeth Normann oppfatter dem som hånlige og sjikanøse.  

- At Spekter som en arbeidsgiverorganisasjon som representerer 35 000 sykepleiere som står på hver eneste dag døgnet rundt kommer med en slik uttalelse er helt uakseptabelt. Det er sjikanering av individuelle sykepleiere som jeg synes er svært grov. Jeg tror heller ikke det norske folk kjenner seg igjen i denne karakteristikken, sier hun. 

Rasende medlemmer Nordmann er allerede blitt kontaktet av flere opprørte medlemmer.

- Det er ikke så ofre at medlemmene ringer meg personlig, men det har skjedd i kveld. Medlemmer som har stått på i 30-40 år føler seg hengt ut av arbeidsgiver og er rett og er forbanna, for å si det rett ut, sier Normann.

Sykepleierforbundet vil ikke la uttalelsene gli upåaktet hen. 

- Vi må vurdere hva vi skal gjøre, men vi vil helt klart ta dette formelt opp med Spekter, sier Normann.

SJIKANE:  Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund synes uttalelsene fra Spekter-direktøren er sjikanerende. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX
SJIKANE: Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund synes uttalelsene fra Spekter-direktøren er sjikanerende. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!