Julio Kopseng i retten igjen

Kan ikke få mer straff

Tiltalt for å ha voldtatt to kvinner.

I FENGSEL: Julio Kopseng (42) avbildet i 2010, da han var aktuell i «Norske talenter». Han soner lovens maksstraff for overgrep mot 17 kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I FENGSEL: Julio Kopseng (42) avbildet i 2010, da han var aktuell i «Norske talenter». Han soner lovens maksstraff for overgrep mot 17 kvinner. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag 21. oktober møter serievoldtektsdømte Julio Kopseng (42) atter en gang i retten. Denne gang i Borgarting lagmannsrett, som skal behandle ankesaken etter at danseren for ti måneder siden i tingretten ble dømt for å ha voldtatt to kvinner.

- Han er veldig godt forberedt, mye bedre enn forrige gang, sier Kopsengs forsvarer Sigurd Klomsæt til Dagbladet.

Ubestemt tid

Kopseng sitter i fengsel på ubestemt tid. I 2016 ble han dømt til lovens strengeste straff - 21 års forvaring med 10 års minstetid - for overgrep mot 17 kvinner. Fra før var han rettskraftig dømt for å ha voldtatt to.

Etterforskningen av forholdene i den siste saken var allerede i gang da lagmannsretten avsa forvaringsdommen i mai 2016. Opprinnelig var fem kvinner fornærmet i sakskomplekset, men tiltalen, som forelå i september 2017, omfatter to - en 34-årig kvinne som han hadde et forhold til i 2006, og en 44-årig tidligere arbeidskollega og venninne av ham.

Fordi danseren, stripperen og eventbyråeieren allerede er idømt lovens maksstraff, kan han ikke bli idømt mer. Påtalemakten ønsket derfor at han skulle samtykke i såkalt prosessøkonomisk påtaleunnlatelse - der den siktede godtar skyld mot at saken ikke går til tiltale og rettssak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer