Kan ikke fastslå Ellen Uglands dødsårsak

Det viser den fullstendige obduksjonsrapporten.

UKJENT DØDSÅRSAK: Ellen Ugland ble funnet død 6. desember på  Lysaker. Politiet startet etterforskning av saken. Nå viser obduksjonsrapporten at man ikke kan fastslå hva som er dødsårsaken. Foto: privat
UKJENT DØDSÅRSAK: Ellen Ugland ble funnet død 6. desember på Lysaker. Politiet startet etterforskning av saken. Nå viser obduksjonsrapporten at man ikke kan fastslå hva som er dødsårsaken. Foto: privatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ellen Uglands dødsårsak kan fortsatt ikke fastslås, viser den fullstendige obduksjonsrapporten. Ingen er siktet eller mistenkt i saken.

Ugland ble 6. desember funnet død i sin leilighet på Lysaker Brygge i Bærum, 57 år gammel.

Den foreløpige obduksjonsrapporten kunne ikke fastslå sikker dødsårsak, men inneholdt opplysninger som gjorde at politiet startet etterforskning av dødsfallet.

Ingen sikker dødsårsak Onsdag opplyste politiet at heller ikke den fullstendige obduksjonsrapporten kan fastslå sikker dødsårsak.
- Det er ingen sikker dødsårsak, og vi ønsker ikke å kommentere mer om innholdet i rapporten så lenge det er uklart, sier politiinspektør Stine Karlsen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Heller ikke etterforskningen har brakt politiet noe nærmere et svar.

- Vi har foretatt taktiske og tekniske etterforskningsskritt etter at den foreløpige obuksjonsrapporten kom 9. desember. Etterforskningen vi har foretatt til nå viser et uklart hendelsesforløp og dødsårsak. Vi venter fortsatt på svar på noen av de undersøkelsene vi har gjort, sier Karlsen. Holder alle muligheter åpne Hun opplyser at ingen er siktet eller mistenkt i saken. - Vi fortsetter å etterforske saken og holder alle muligheter åpne, sier hun.

Karlsen ønsker verken å kommentere innholdet i den videre etterforskningen eller når de forventer å få svar på undersøkelsene.

Arvestrid Ellen Ugland (57) var enke etter skipsreder og milliardær Johan Jørgen Ugland, som døde i mars i fjor, 88 år gammel. Dette ble starten på en opprivende arvestrid.

Etter at skisprederen døde, ble Ugland-imperiets verdier på godt over tre milliarder kroner fordelt på hans kone og barnebarnet Knut Nikolai Tønnevold Ugland (24). De tre barna til Johan Jørgen Ugland ble gjort arveløse og avspist med pliktarven på én million kroner.

I etterkant av Ellen Uglands dødsfall, ble det klart at Knut Nikolai Tønnevold Ugland arvet hennes aksjer i J.J. Ugland-selskapene. Ellen Uglands 45 år gamle niese Ellen Kristin Dahl-Pedersen arvet tre eiendommer i Oslo og Grimstad, samt tantens kontanter til en samlet verdi på mellom 50 og 70 millioner kroner