JENSEN-SAKEN: Eirik Jensens venn og Nokas-raner Erling Havnå kan ikke forstå noe annet enn at Eirik Jensen er uskyldig. Han er til stede i retten sammen med forloveden Ingrid Hagen. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

- Kan ikke forstå noe annet enn at Jensen er uskyldig

Eirik Jensens venn og Nokas-raner Erling Havnå, tror ikke kompisen er skyldig og har møtt opp i retten for å få med seg juryens avgjørelse.

Erling Havnå og forloveden Ingrid Hagen er til stede i Oslo tingrett i dag, for å få med seg kjennelsen mot deres venn, Eirik Jensen.

Følg utviklingen direkte her

Seks dager har juryen brukt for å bedømme om Eirik Jensen er skyldig eller ikke i medvirkning til narkotikainnførsel og grov korrupsjon. Men mandag har de altså bestemt seg og det settes rett klokka 13.

Erling Havnå og forloveden Ingrid Hagen tolker det positivt at juryen har brukt unormalt langt tid.

- Jeg kan ikke forstå noe annet enn at Eirik Jensen er uskyldig, sier Havnå til Dagbladet idet han ankommer tinghuset.

Erling Havnå har selv ventet på en kjennelse da han sto tiltalt for Nokas-ranet. Sleggemannen ble dømt til 16 års fengsel for å ha deltatt i ranet av tellesentralen i Nokas i Stavanger 5. april 2004.

- Du har jo selv vært i en liknende situasjon, Erling. Hvordan er det?

- Det er ikke akkurat det samme. Jeg var skyldig, og visste jeg skulle få en dom, sier han.

Havnå kan ikke forestille seg hvordan Jensen har det nå. Men han sier han har en god følelse angående kjennelsen, og håper kompisen blir kjent uskyldig.

Ingrid Hagen har vært til stede i retten flere av dagene den har gått i sal 250 i Oslo tinghus. Hun sier at å være til stede i retten er noe helt annet enn å følge med i mediene.

- Hvordan tror du Ragna og Jensen har det på vei ned hit fra Hønefoss nå?

- Ille, svarer Hagen.

Historien om hvordan Jensen og Havnå ble kjent er av den spesielle sorten. I 2015 slapp Eirik Jensen selvbiografien «På Innsiden: Historien om mitt politiliv». Der skrev han følgende om starten på politikarrieren i Vika i Oslo.

«En av de mest iøynefallende betjentene i Huitfeldts gate 13 var en diger nordlending som het Harald Grote, en gråhåra kar. Den største uniformsstørrelsen var to nummer for liten for Grote og bekledningen ble godt brukt, for Grote var en enmannshær, en ensom ulv med de groveste nevene jeg har sett hos en politimann. Han var en ekte lonely rider, og vi kalte ham bare Storeulv. For Grote var alltid på jakt.»

Grote er egentlig Håkon Hagen - faren til Havnås samboer Ingrid Jakobine Hagen.

- Samboeren min leste boka, og skjønte at det var snakk om faren hennes. Som politidatter kontaktet hun Jensens folk, sier Havnå til Dagbladet.

Like før jul 2017 ble Havnå, Hagen, Jensen og Vikre avbildet i juleselskap sammen, og i sommer besøkte Havnå-paret Jensen og samboeren.

I februar 2018 satt også Jensen ringside med Vikre og Hagen da Erling Havnås nevø, proffbokseren Kai-Robin Havnaa, slo knockout på tsjekkiske Daniel Vencl i andre runde i Sør Amfi i Arendal. Havnå er selv i nevøens støtteapparat.


- Det er litt overraskende at det klaffa så godt mellom oss. Jeg trodde han skulle være mye mer hardcore, men han liker dialog. Han framstår som reflektert på alle mulige måter. Han er en perfekt politimann som alltid har roa, har Havnå tidligere sagt til Dagbladet.