EU-STØTTE:  Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy under TV-intervjuet som ble gjort i Elysee-palasset i Paris. Foto: REUTERS/France2/SCANPIX
EU-STØTTE: Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy under TV-intervjuet som ble gjort i Elysee-palasset i Paris. Foto: REUTERS/France2/SCANPIXVis mer

- Kan ikke godta at Hellas går konkurs

Men et nytt hjelpeprogram får ikke grekerne før de får bedre orden på økonomien, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merkel og den franske presidenten Nicolas Sarkozy sa i et felles intervju mandag at de kan tenke seg at det opprettes en spesialkonto der EU-støtte kan brukes til å betjene gresk utenlandsgjeld. Først senere blir det aktuelt å frigi nye midler til innenlands bruk i Hellas.

- Vi kvier oss for å godta at den greske staten rammes av bankerott. Men et nytt hjelpeprogram er ikke aktuelt før de greske finansene er brakt i bedre orden enn i dag, sa Merkel i intervjuet hun og Sarkozy ga til TV-kanalene ZDF og France2.

Hun understreket at Tyskland og Frankrike fortsatt vil være en sterk drivkraft i arbeidet for tettere europeisk samarbeid.

- Hvis det skal gå bra for Europa, er vi europeere nødt til å lære av hverandre, framholdt den tyske statsministeren.

Nicolas Sarkozy sa på sin side at han beundrer Merkel for hennes håndtering av spørsmål med tilknytning til krisen i Europa. Han takket også for støtten hun som konservativ meningsfelle gir ham i valgkampen foran vårens presidentvalg i Frankrike.

(NTB)