26 norske barnevernssaker i EMD

- Kan ikke ha det sånn

Sentrale politikere, både i posisjon og opposisjon, er ikke fremmed for en helt ny organisering av barnevernet.

EMD-STORM MOT NORGE: Her er saken som startet Menneskerettsdomstolens hardkjør mot Norge. Se bildene fra Strasbourg. Video: Siv Johanne Seglem og Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi kan ikke ha det sånn at Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) stadig tar nye, norske barnevernssaker til behandling. Det må tas på høyeste alvor, sier leder for Familie- og kulturkomitéen på Stortinget, Kristin Ørmen Johnsen (H) til Dagbladet.

Hun reagerer på at EMD nå har tatt 16 nye, norske barnevernssaker til behandling.

Totalt har EMD nå sluppet 26 barnevernssaker gjennom sitt trange nåløye.

- Jeg tror dette bare er en forsmak på hvordan ettertida vil omtale Norges håndtering av noen barn og familier i veldig vanskelige livssituasjoner. Dommen over noe av det vi gjør i dag blir neppe nådig, uttalte tidligere barneombud og psykolog Reidar Hjermann til Dagbladet i går..

I samme sak tok Hjermann til orde for en todeling av barnevernet - et rent hjelpende barnevern som skal jobbe for å gjøre familiene i stand til å ta vare på barna sine og et inngripende barnevern som tar over når det ikke lenger synes å være håp.

Hjermann fikk støtte for sitt syn av programsjef Sissel Aarak i SOS Barnebyer. Begge mener staten må overta mer av ansvaret for barnevernet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer