- Kan ikke ha drept

FROGNER (Dagbladet.no): - Jeg kan ikke tro det er sant at Kristin og Veronica har noe å gjøre med drapene. Det er ikke et sånt bilde jeg har av mine søstre, forteller Ole Robert Kirkemo. Lille julaften 1998 viste Kristin ham to kaliber .22-pistoler mens de var på Orderud gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 28-årige broren vitner i dag lavmælt i trippeldrapsaken der hans to søstre er siktet for medvirkning til drap. Ole Robert Kirkemo sier at han og søstrene Kristin og Veronica har et godt forhold gjennom det meste av livet.

b>- En periode var forholdet litt vanskelig til Kristin. Da var hun i et miljø som ikke var bra. Men nå har jeg et greit forhold til alle, forklarer han.

- Gjemte pistoler i låven

Ole Robert Kirkemo forteller om det mye omtalte juleselskapet på Orderud gård lille julaften 1998. Han kommer kjørende til gården sammen med moren, søsteren Synnøve og sin samboer og barn. Kristin Kirkemo Haukeland er ifølge vitnet litt sur og grinete.

- Hun ble blidere utover kvelden uten at jeg vet hvorfor, sier broren.

I løpet av juleselskapet gikk Ole Robert Kirkemo og Kristin Kirkemo Haukeland ut en tur. Kristin skulle vise ham en traktor som hun hadde pusset opp. På vei mot låven tar søsteren med seg en bag fra bilen. Vel inne i låven ber Kirkemo Haukeland broren bli med innover i bygningen.

- Hun viser meg to pistoler som lå i bagen. Jeg ser på disse, det er to kaliber .22, sier Ole Robert Kirkemo.

Ifølge bror Kirkemo var det to såkalte Rugere søsteren viste ham. Sjøl hadde han ikke sett slike pistoler tidligere.

- Hvorfor viste hun deg disse pistolene, lurer aktor Olav H. Thue.

- Jeg vet ikke. Det er et stort spørsmål for meg også, svarer Kirkemo.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.