Høie sier nei til stengte grenser

- Kan ikke holde Norge stengt

Helseminister Bent Høie (H) følger ikke oppfordringen fra ordføreren i Indre Østfold om å stenge grensene for å unngå coronasmitte fra Sverige.

UMIDDELBARE TILTAK: Kommuneoverlege i Indre Østfold, Jan Børre Johansen, presenterte søndag nye strakstiltak for å hindre smittespredningen i kommunen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Åpningen av grensene har for oss gjort kampen for å få stoppet pandemien svært krevende, sa ordfører Saxe Frøshaug (Sp) i Indre Østfold kommune på en pressekonferanse i går.

Der la kommuneoverlege Jan Børre Johansen fram en liste over svært inngripende tiltak i den nylig sammenslåtte storkommunen:

Fra og med klokken 12 i dag er det forbud mot sosialt samvær mellom ulike husstander. Forbudet varer ut uka. I tillegg stenges sykehjemmene for besøk og bibliotek, svømmehaller og idrettsanlegg lukker dørene.

Vil ha stengte grenser

- Jeg vil oppfordre regjeringen om å igjen stenge grensene til Sverige, fram til situasjonen er under kontroll i begge landene, sa ordfører Saxe Frøshaug til NTB i går.

Han mener at åpningen av grensen har gjort situasjonen vanskeligere å håndtere for kommunen.

- Vi ser at mange av de smittetilfellene vi har kan kobles rett opp mot utenlandsopphold i Sverige og i Polen, både i røde og grønne soner, sa ordføreren.

Han forklarte at de har sendt tydelige signaler til regjeringen om at de ønsker å stenge grensene igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer