- Kan ikke kastes ut

Med loven i hånd vil justisminister Odd Einar Dørum kaste russiske prostituerte i Finnmark ut av landet. Ideen møter motstand fra Kirkens bymisjon og Antirasistisk senter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Loven om utvisning av utlendinger uten oppholdstillatelse og som forstyrrer ro og orden ble vedtatt i Stortinget i juni, men har ennå ikke trådt i kraft. Det vil Dørum gjøre noe med.

- I Norge er ikke prostitusjon forbudt. Å utvise russiske kvinner på grunn av prostitusjon er nok et skritt for å lage ett lovverk for nordmenn og ett for andre, sier lederen ved Antirasistisk senter, Ananthan Krishnan.

Han er forferdet over Dørums forslag og synes det er trist at dette utspillet kommer fra den såkalte menneskerettighetsregjeringen.

- Dette er en oppfølging av jødeparagrafen og sigøynerloven. Hva blir det neste? undrer han.

Organisasjoner som jobber med prostituerte er heller ikke spesielt begeistret for forslaget. Daglig leder for Kirkens bymisjons natthjem, Kirsten Frigstad, reagerer sterkt på forslaget.

- Her brukes lovverk for å bli kvitt fenomener en ikke liker. Det blir for enkelt. Slik lager man en ytterligere stigmatisering av kvinnene det gjelder, mener Frigstad.