- Kan ikke legge denne kanalen død så raskt

Sier bransjeorganisasjon om blåtann-reklame. Men Forbrukerombudet står fast på forbud.

VIL DISKUTERE: Bransjeorganisasjonen NORDMA ønsker å diskutere med Forbrukerombudet om det er noen mulighet for å bruke blåtann-reklame på mobiltelefon på en lovlig måte. Illustrasjonsfoto: HENNING LILLEGÅRD
VIL DISKUTERE: Bransjeorganisasjonen NORDMA ønsker å diskutere med Forbrukerombudet om det er noen mulighet for å bruke blåtann-reklame på mobiltelefon på en lovlig måte. Illustrasjonsfoto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Bransjen vil ikke gi opp muligheten til å få til en lovlig måte å sende ut reklame via blåtann til mobiltelefoner, på tross av at Forbrukerombudet uttalte seg klart om at Deli de Luca ikke følger loven i sitt forsøk på blåtann-reklame.

I butikkene til Deli de Luca ble brukerne oppfordret til å skru på blåtann på telefonen på skjermer, og dermed mottok de en melding med en forespørsel om å motta et reklametilbud.

Dette er ikke lov fordi det ikke er gitt samtykke fra brukeren til å sende ut reklame, konkluderte Forbrukerombudet i går, og karakteriserte reklamen som å «forsøple» forbrukernes personlige kommunikasjonskanaler.Bransjeorganisasjonen NORDMA (Norsk direktemarkedsførings forening) har opplevd økt interesse for blåtann-markedsføring dette året, men de fleste aktørene synes retningslinjene er uklare.

- Vi ønsker å samle bransjen for å komme frem til noen felles retningslinjer for hvordan dette kan gjøres, og diskutere dette med Forbrukerombudet, Nå er det mye usikkerhet, og man vet ikke hva som er lov, sier Geir Sand Nilsen, leder i mobilgruppen til NORDMA, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer