Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan ikke love norsk hjelp dersom Sverige blir angrepet

- Alliansen er fortsatt veldig tydelig.

KAN IKKE LOVE STØTTE: Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen kan ikke love svenskene noe. Her sammen med forsvarssjef Harald Sunde og Forsvarets veteraninspektør Robert Mood.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAN IKKE LOVE STØTTE: Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen kan ikke love svenskene noe. Her sammen med forsvarssjef Harald Sunde og Forsvarets veteraninspektør Robert Mood. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) sier til svensk radio at det er usikkert om Norge stiller opp dersom Sverige blir angrepet, fordi de ikke er medlem av NATO.

Forsvarsministeren var før helgen på NATOs forsvarsministermøte i Brussel, og besøkte Stockholm lørdag. Svenske medier har slått stort opp Strøm-Erichsens uttalelser i et intervju hun ga til Sveriges Radio.

- Vi i Norge har ikke et forsvar som kan bistå alle andre steder enn vårt eget territorium. Sverige er vår gode nabo, men samtidig må vi være veldig tydelige på at vi er et NATO-medlem, og det er der vi har vår fremste forsvarsallianse, de som vi på en måte kan stole på hvis en krise skulle komme. Vi er gode naboer, vi stiller opp for hverandre, men denne formelle alliansen er fortsatt veldig tydelig, sa forsvarsministeren videre.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har tidligere gitt en lignende uttalelse: «Enten er man med i en allianse, eller så er man ikke, og Sverige er ikke det».

Sveriges forsvarsminister Karin Enström tror likevel at Sverige ville fått noe hjelp dersom det skulle bli nødvendig.

- Det er vanskelig å se at alle de andre skulle stå passive dersom vi skulle bli angrepet, akkurat som om Finland, Danmark eller Norge skulle blitt angrepet. Vi har et bra og dypt samarbeid, og vi er gode venner, sier Enström til radiokanalen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media