Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan ikke motta hjelp fra vantro

TV 2 har snakket med Arfan Bhatti i fengsel i Pakistan.

FENGSLET I PAKISTAN:  TV2 har snakket med Arfan Bhatti i et fengsel i Pakistan. Dette bildet ble sendt ut av Ubaydullah Hussain i starten av september som bevis for at han var i live.
FENGSLET I PAKISTAN: TV2 har snakket med Arfan Bhatti i et fengsel i Pakistan. Dette bildet ble sendt ut av Ubaydullah Hussain i starten av september som bevis for at han var i live. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2-nyhetene sendte klokka 21 i kveld et intervju med den norske islamisten Arfan Qadeer Bhatti.

De har funnet Bhatti et pakistansk fengsel noen timer utenfor hovedstaden Islamabad.

- De europeiske landene er nok veldig lettet over at jeg sitter her. Da blir det fred å få for dem, sier Arfan Bhatti i intervjuet.

Savnet
Bhatti var i mange år en sentral skikkelse i Oslos gjengmiljø, men har de siste årene vært tilknyttet et islamistisk miljø. Høsten 2012 dro han til Pakistan. En stund figuerte han stadig på bilder i sosiale medier, ofte med et våpen. Så ble han borte. 7. januar i år ble han meldt savnet av familien sin.  I mange måneder visste ingen, heller ikke norske myndigheter hvor han var.

I starten av september bekreftet derimot forsvarer John Christian Elden overfor Dagbladet at Bhatti satt i fengsel i Pakistan. 

- Jeg kan bekrefte PSTs opplysninger om at jeg har snakket med Bhatti og hans familie, og at Arfan Qadeer Bhatti er i god form sa Elden til Dagbladet.

- Bhattis fravær har ikke vært frivillig, men jeg kan ikke si mer om dette før han er tilbake i Norge, sa han videre.

- Vil ikke ha hjelp Til TV 2 sier Bhatti at han har vært fengslet i 10 måneder. Hjelp fra norske myndigheter har han ikke villet ha.

- Ifølge sharialoven kan jeg ikke motta hjelp fra de vantro. Derfor har jeg ikke verken ringt eller involvert dem, sier Arfan Bhatti.

Ut fra TV 2s opplysninger skal Bhatti ha blitt arrestert i pakistanske stammeområder og dømt til seks års fengsel for brudd på straffeloven.

Han forsøker nå å anke denne dommen.

Via Bhattis familie har UD blitt gjort kjent med at Bhatti satt fengslet i Pakistan. Pakistanske myndigheter har derimot ikke gitt noen bekreftelse på dette.

UD vil ta ny kontakt - Vi har vært i kontakt med pakistanske myndigheter gjentatte ganger, men har ikke fått noen bekreftelse fra dem på at Bhatti er fengslet. Det vil være naturlig for oss å kontakte pakistanske myndigheter på nytt nå, gitt denne nye informasjonen, sier pressekontakt i UD Kristin Enstad til Dagbladet.

  Enstad sier til Dagbladet at det vil være opp til Bhatti om han ønsker bistand fra norske myndigheter eller ikke.

- Rutinen er slik at om vi får høre om en arrestasjon av en norsk borger i utlandet så tar vi kontakt med landets myndigheter for å få dette bekreftet. Når vi har fått en slik bekreftelse ber vi om konsulær tilgang. Men det er opp til vedkommende om de ønsker dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media