- Kan ikke regne med at lærebøkene skal videreformidle FrPs vranglære

RU forsvarer «venstrevridd» lærebok.

PROPAGANDA:   Frp-byråd og sentralstyremedlem Sylvi Listhaug mener hun har funnet skjult politisk propaganda i lærebøker. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
PROPAGANDA: Frp-byråd og sentralstyremedlem Sylvi Listhaug mener hun har funnet skjult politisk propaganda i lærebøker. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Sentralstyremedlem i Fremskrittspartiet Sylvi Listhaug går i dag ut mot det hun mener er politisk hjernevask i skolebøker - spesielt i læreboka «Kosmos 10».

- Det er nesten som å lese partiprogrammet til partiet Rødt av og til, sier hun til Dagbladet.

I faktaboksen til høyre i saken kan du se noen av påstandene i boka som Listhaug reagere på.

Iver Aastebøl, leder av Rød Ungdom, kaller utspillet «sutring fra FrP.»

- Selv om Fremskrittspartiet ikke tror på klimaendringene så kan de ikke regne med at lærebøker skal videreformidle deres vranglære. Det er nok dessverre slik at Rødts partiprogram forholder seg mer til virkeligheten enn partiprogrammet til Frp, sier han til Dagbladet.

Flertallet er enig med lærebokforfatterene, mener han.

- De kunne gjerne hatt en setning eller to om at det finnes klimaskeptikere, men flertallet er enige om at klimaendringene er noe vi opplever. Det kan godt hende at en del lærere tilhører venstresiden, på samme måte som en del journalister gjør det. Men jeg synes ikke mediene er venstrevridd selv om journalistene er det. Jeg regner med at boka også forholder seg til pensum, og at ikke forfatterne har slått seg løs med egne meninger, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer