Kan ikke se og høre

Barnet var bare to og en halv måned da det ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo for første gang for to år siden. Den lille fikk plutselige kramper og sluttet å puste. I dag kan barnet verken se, høre eller spise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ga barnet surstoff og fikk tatt skikkelige CT-røntgenundersøkelser. Bildene avslørte at det var blodansamlinger i hjernen, både nye og gamle skader, sier røntgenlege Wenche J. Ordrerud ved Ullevål sykehus.

- Hjernen var begynt å smuldre opp, og vann hadde samlet seg der hvor hjernebarken var ødelagt. Hjerneskaden var så alvorlig at barnet holdt på å dø mens legene tappet 30 milliliter blod fra hjernen.
- Etter tappingen begynte barnet å smile. Om vi ikke hadde tatt skikkelige undersøkelser, kunne vi blitt forledet til å tro at alt var bra. I mange tilfeller oppdages det først flere år seinere at barnet er blitt hjerneskadd, sier legen.

Foreldrene fortalte at barnet også tidligere hatt pustevansker, men de hadde ikke oppsøkt lege. Da de endelig kom med det skadde barnet, fattet legene fort mistanke om mishandling.

- I dag bor toåringen på institusjon og er fullstendig pleietrengende. Det kan verken se eller høre og må få mat via et rør til magesekken. Foreldrene mistet interessen for barnet da de fikk vite hvor skadd det var, sier Ordrerud.