Kan ikke sikre T-bane-sporet bedre

Oslo Sporveier står makteløse overfor ferdsel i skinnegangen. - Det er lite vi kan gjøre. Vi har tross alt ubetjente stasjoner, sier togdriftssjef Morten Lønnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jenta som døde ved Ullernåsen stasjon natt til i dag, ble klemt mellom et gjerde og T-banevognen. Hun gikk langs skinnegangen sammen med tre venninner, da toget kom.

- Vi står maktesløse overfor mennesker som tar seg inn på forbudt område. Vi gjør det vi kan for å forbygge slike ulykker, sier togdriftssjef i Banedivisjonen, Morten Lønnes.

Oslo Sporveier har ikke satt igang ekstraordinære sikkerhetstiltak etter dødsulykken. En ulykkeskommisjon skal se på årsakene til ulykken før eventuelle tiltak settes i verk.

Klipper hull

- Der hvor folk tar seg til rette og klipper opp gjerder, tetter vi hullene så fort vi kan. Vi vet at skoleungdom enkelte steder krysser sporene, men det er lite vi kan gjøre, sier Lønnes. Han advarer på det sterkeste mot å oppholde seg nær skinnegangene. - Vi ser svært alvorlig på slik adferd. Det å gå i skinnegangen er alltid svært farlig, poengterer Lønnes.

Føreren får hjelp

Føreren av ulykkes-vognen blir nå tatt hånd om av lege og betjeningsleder. Øvrige førere blir orientert og tatt hånd om av sporveienes verneombud.

- Vi vil følge opp andre førere i den grad det er nødvendig, sier Morten Lønnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer