Nordmenn ferierer i «smittekaos»:

- Kan ikke slutte å leve

Nordmenn på Gran Canaria nyter varmen og merker lite til den stadig økene smitten.

SOL OG VARME: Randi Dyrstad Støle har tilbragt to uker på Gran Canaria. Foto: Privat
SOL OG VARME: Randi Dyrstad Støle har tilbragt to uker på Gran Canaria. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

På Kanariøyene opplever de høyere smittetall en noen gang tidligere under pandemien. Torsdag kunne Hege Strømsnes melde om sprengt kapasitet på Det Norske Legesenteret, hvor hun selv jobber.

- Det er veldig mye coronasmitte her, også blant nordmenn. Veldig lenge har nordmenn vært litt skånet for smitte her nede, men nå har det tatt helt av, sa hun til Dagbladet.

Ikke bekymret

Ferieøya har i mange år vært en yndet reisedestinasjon for nordmenn lengtende etter sol og varme på vinterstid. Randi Dyrstad Støle fra Bergen er intet unntak.

- Det er helt fantastisk å være her. Sola skinner og det er veldig deilig temperatur, sier hun til Dagbladet på telefon fra Puerto Rico.

Den siste uka har det blitt registrert rett i overkant av 31 000 smittetilfeller på Kanariøyene. Likevel er ikke Støle bekymret.

- Jeg tenker at alt går bra så lenge man er forsiktig. Jeg synes det er dumt med de høye smittetallene, men sånn er det hjemme i Norge også. Vi kan ikke slutte å leve av den grunn, mener hun.

I to uker har 59-åringen feriert på Kanariøyene, og alle dagene har hun nøye dokumentert på sin egen blogg, som i skrivende stund ligger på 14.- plass over de mest leste bloggene i Norge.

- Det er utrolig stas at folk er interessert i å følge med på hva jeg bruker tida mi på, sier hun.

Lørdag ettermiddag vender hun snuten hjemover til Bergen. Torsdag fikk hun nemlig beskjed om at hun hadde blitt bestemor for første gang.

- Det er det beste som kunne skje. Det kan ikke sammenliknes med noe, avslutter 59-åringen.

BRUN OG BLID: Elin Eilertsen og Rune Strand ferierer på Gran Canaria. Foto: Privat
BRUN OG BLID: Elin Eilertsen og Rune Strand ferierer på Gran Canaria. Foto: Privat Vis mer

- Må være forsiktig

Bare en fem minutters kjøretur fra Puerto Rico nyter Elin Eilertsen og Rune Strand sol og varme i Patalavaca. Pensjonistparet fra Løten har i likhet med Støle vært to uker i Spania, og skal være der i tre måneder til.

- Det er helt fantastisk å være her. Vi koser oss utrolig mye, sier hun til Dagbladet.

Vanligvis ferierer de to på cruise i Middelhavet om høsten, mens de pleier å tilbringe store deler av vinteren i leiligheten på sørkysten av Kanariøyene

- Vi har absolutt ingenting å klage over. Selv om smittetrykket her er høyt, så er det mest smitte på Las Palmas.

STENGT: Flyplassen på Gran Canaria er stengt pågrunn av en sandstorm. Video: Twitter Vis mer

Eilertsen forteller at de aller fleste bruker munnbind og at det er folksomt på strendene, riktignok med en meters avstand mellom folkene.

- Er det vanskelig å ha kontroll på alle reglene?

Det er ikke noe vanskelig overhode. Det er strengt med munnbind, men det er ikke noe problem. Vi tar alle forholdsregler, avslutter hun.

Risikonivået er nå hevet på flere av ferieøyene. La Palma, Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura er på nivå tre, mens Tenerife er på nivå fire, det høyeste nivået.

Årsaken til dette er, i tillegg til den stigende smitten, antallet pasienter som okkuperer sengeposter på intensivavdelingen, har lokale myndigheter tidligere uttalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer